SNP: Smanjiti struju, povećati minimalac, omogućiti građanima normalni život - Vijesti.me
"NAJSKUPLJA STRUJA U REGIONU"

SNP: Smanjiti struju, povećati minimalac, omogućiti građanima normalni život

"Do ovih saznanja došli smo u vrijeme kada crnogorsko društvo potresa afera „Stanovi“, koja je pokazala kako su novcem građana obezbjeđivani stanovi i povoljni stambeni krediti „zaslužnim“ državnim funkcionerima"

SNP
SNP (Foto: SNP)

Juče je crnogorska javnost dobila dvije važne informacije. Prva je da naši građani plaćaju najskuplju struju u regionu, odnosno da podaci EUROSTATA pokazuju da, uzimajući u obzir paritet kupovne moći, naši računi za električnu energiju iznose više nego u Francuskoj, Holandiji, Velikoj Britaniji, Norveškoj i drugim razvijenim državama Evrope, saopštili su iz SNP-a

Oni su se osvrnuli i na povećanje minimalne zarade u regionu. 

"Druga informacija je da je u susjednoj Srbiji minimalna zarada povećana na 255 eura, a da se u Bosni i Hercegovini takođe razmišlja o njenom povećanju. Na taj način, Crna Gora će, i pored nedavnog povećanja minimalne zarade sa 193 na 222 eura, po ovom parametru ponovo biti na začelju liste zemalja regiona", saopšteno je iz SNP-a.

U SNP-u su istakli i da prosječna zarada u Crnoj Gori stagnira, kao i da potrošačka korpa raste.

"Do ovih saznanja došli smo u vrijeme kada crnogorsko društvo potresa afera „Stanovi“, koja je pokazala kako su novcem građana obezbjeđivani stanovi i povoljni stambeni krediti „zaslužnim“ državnim funkcionerima. Ostaje nam samo da se zapitamo da li su dobili i popust na plaćanje struje, vode i ostalih dažbina, koje država običnim građanima papreno naplaćuje. SNP CG, kao partija koja se zalaže za državu socijalne pravde, traži od Vlade da što prije ponovo razmotri pitanje povećanja minimalne zarade. Takođe, zahtijevamo smanjenje cijene električne energije i ukidanje nepotrebnih taksi na računima za struju kojima građani finansiraju biznis akrobacije porodice Đukanović i njihovih prijatelja. Ovi preduslovi se moraju ispuniti kako bi se građanima omogućio iole dostojanstven život", kazali su u SNP-u.  


Vidi sve komentare