Starčević: Nova vlast u Tivtu formiraće Civilnu zaštitu, jer smo dosta čekali Podgoricu

On je istakao da je Civilna zaštita kao najširi oblik organizovanja naroda, „najbolji sistem za djelovanje u svim kriznim situacijama“
2443 pregleda 16 komentar(a)
Logo koalicije narod pobjeđuje, Foto: Siniša Luković
Logo koalicije narod pobjeđuje, Foto: Siniša Luković

I ova krizna situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa pokazuje koliko su za narod ove zemlje štetne posljedice trodecenijske nebrige odnarođenog, uzoholjenog i neodgovornog režima DPS-a i njegovih satelita. – ocijenio je danas Ivan Starčević, odbornički kandidat koalicije „Narod pobjeđuje“ na lokalnim izvorima u Tivtu.

„Ono što smo mi preživjeli u opštini Tivat 2017.godine kada smo se uz pomoć „štapa i kanapa“ borili protiv katastrofalnih požara cijelo ljeto, nije bilo dovoljno za vladajuću kliku koja brine samo o svojim interesima, da krene u u ozbiljno organizovanje Civilne zaštite koja u Crnoj Gori ne postoji ni u zametku. Odnosno, postji, poput mnogih drugih institucija, samo u nekim zakonima, ali kao mrtvo slovi na papiru", ocijenio je Starčević.

On je istakao da je Civilna zaštita kao najširi oblik organizovanja naroda, „najbolji sistem za djelovanje u svim kriznim situacijama“, bilo da su u pitanju požari, zemljotresi, epidemije i pandemije kao ovih dana, ili neke druge katastrofe.

„Imajući u vidu oštre mjere zabrane okupljanja i preporuke starijim i hronično bolesnim osobama da u ovom kriznom peridou pandemije virusa korona „ostanu doma“, Civilna zaštita bi se mogla veoma efikasno upotrebiti u dostavi neophodnih namirnica i sredstava za higijenu i dezinfekciju našim starijim i bolesnim sugrađanima, kao i osobama s invaliditetom koji su tranutno najugroženiji dio populacije. Požari 2017. godine nisu im bili dovoljan nauk, kada su građani morali sami dsa se organizuju i – uz saradnju sa opštinskom i aerodromskom Službom zaštite i spašavanja i DVD Krtoli – uz Božiju pomoć uspjeli da prežive vatrenu stihiju bez ljudskih žrtava", istakao je Starčević.

On je podvukao da će stoga, jedan od prvih zadataka liste „Narod pobjeđuje“ kao nosioca buduće nove lokalne uprave u Tivtu, biti „odluka da Civilna zaštita kao vid organizacije cijelog naroda, zaživi u punom kapacitetu“.

„Na to imamo pravo po Zakonu o lokalnoj samoupravi i to moramo uraditi sami. Valjda smo do sada svi u Tivtu naučili da ne smijemo i nećemo čekati nikoga iz Podgorice da to učini za nas", zaključio je Starčević.

Bonus video: