URA Kotor: Jokić neuvažavanjem koalicionih partnera ruši vlast u Kotoru

„Neka Jokić radi što hoće, a ono što ćemo mi preduzeti je pokretanje Inicijative za skraćenje aktuelnog skupštinskog mandata“, kaže se u saopštenju
7243 pregleda 14 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Jokić, Foto: Zoran Đurić

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić neuvažavanjem koalicionih partnera ruši vlast u Kotoru, ocijenili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su saopštili da je na današnjoj vanrednoj sjednici kotorske skupštine Jokić pokazao svu nezrelost u obavljanju funkcije i nedemokratski potencijal.

On se, kako su naveli iz URE, potpuno oglušio o preporuke većine koalicionih partnera i glasao za Investicioni plan Luke Kotor u narednih 12 godina, suprotno zaključcima koji su mu dostavljeni.

„Neka Jokić radi što hoće, a ono što ćemo mi preduzeti je pokretanje Inicijative za skraćenje aktuelnog skupštinskog mandata“, kaže se u saopštenju.

Iz Građanskog pokreta URA su podsjetili da vanredna sjednica kotorskog parlementa, na kojoj je na dnevnom redu bila tačka informisanje u vezi predloženih odluka zakazane skupštine akcionara „Luke Kotor“, nije održana 27. februara, zbog nedostatka kvoruma.

Kvorum je, kako su rekli, izostao upravo zbog spornog Plana u čije stvaranjE nije bio uključen niko iz koalicione većine koja čini lokalnu vlast, kao i zbog samog sadržaja Plana.

„Plan predviđa devastaciju morskog akvatorija u samom kraju zaliva, predviđajući postavljanje betonskih šipova, izgradnju pilona, pontona i bova za privez još većeg broja brodova od dosadašnjeg“, ističu iz URA Kotor.

Iz URE su kazali da je umjesto toga rukovodstvo te kompanije dalo sebi za pravo da po svom nahođenju kreira taj najvažniji dokument, koji je neizostavan i obavezujući za potpisivanje koncesionog ugovora sa Vladom.

U URI smatraju da tako nešto niko nije smio uraditi samoinicijativno i bez uključenja šire zajednice.

Bonus video: