Varhelji dolazi u Crnu Goru i Srbiju - Vijesti.me
KOMESAR EU ZA PROŠIRENJE I SUSJEDSKU POLITIKU

Varhelji dolazi u Crnu Goru i Srbiju

Planove Evropske komisije za region, Varheji će u petak u Podgorici predstaviti predsjedniku i premijeru Crne Gore, Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću, i predstavnicima opozicionih partija.

Varheji
Varheji (Foto: Betaphoto)

Komesar EU za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji boraviće sjutra i prekosjutra u Srbiji i Crnoj Gori, gdje će razgovarati s najvišim zvaničnicima dvije države i predstavnicima opozicije.

Varhelji će se sjutra u Beogradu sastati s predsjednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, saopštila je Evropska komisija.

S Vučićem će održati zajedničku konferenciju za novinare, kako bi skicirao "rad sa regionom i za region", poslije današnjeg predstavljanja revidirane metodologije u procesu proširenja EU, navodi se u saopštenju.

Zajedno s izvjestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i evroposlanicom Tanjom Fajon, koji su posredovali u dijalogu srpske vlasti i opozicije, Varheji će se sastati s predsjednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i političkim strankama koje su učestvovale u tom dijalogu.

Njih troje će se potom sastati s opozicionim strankama.

Planove Evropske komisije za region, Varheji će u petak u Podgorici predstaviti predsjedniku i premijeru Crne Gore, Milu Đukanoviću i Dušku Markoviću, i predstavnicima opozicionih partija.

On će sa sagovornicima razgovarati o temama značajnim za put Crne Gore ka EU i trenutnim političkim dešavanjima u toj zemlji, navodi se u saopštenju.

Konferenciju za novinare održaće s premijerom Markovićem.

Varhelji je pred put rekao da se raduje prvim posjetama Srbiji i Crnoj Gori, gdje će razgovarati "o planovima za vjerodostojnu perspektivu članstva Zapadnog Balkana u EU".

"Razgovaraćemo i o radu na reformama povezanim s pristupanjem Evropskoj uniji, uključujući oblasti vladavine prava, i o relevantnim dešavanjima", naveo je Varhelji.


Vidi sve komentare