Zoronjić: Zahtjevi građana prihvatljivi, svi zajedno do slobodne Crne Gore

Zaključuje da se partijske kalkulacije moraju ostaviti po strani, da nije momenat za nadmetanje partija već za dogovor sa građanima
4121 pregleda 2 komentar(a)
Suada Zoronjić, Foto: URA
Suada Zoronjić, Foto: URA

"Sporazum za budućnost", organizacionog odbora građanskih protesta „Odupri se 97 500“ za Građanski pokret URA je prihvatljiv dokument kao početna kapisla za sistemske promjene u Crnoj Gori i ova partija poziva sve kolege iz opozicije da podrže ovaj dokument, saopštila je danas potpredsjednica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić.

"A onda da zajedničkim snagama u Vladi građanskog jedinstva dođemo do prvih slobodnih i demokratskih izbora u Crnoj Gori. Uprkos razlikama među nama koje su nesporne, vjerujemo da ne smijemo ovoga puta iznevjeriti građane i da u ovom trenutku moramo biti cjelina u nečemu što su osnovna načela društva kojeg ćemo sjutra graditi – sloboda i demokratija", istakla je ona.

Cijeni da je dokument "Sporazum za budućnost" samo dobra osnova za sve ono što se sjutra mora desiti u Crnoj Gori a to je nekompromisno suočavanje sa svim malverzacijama aktuelnog režima.

"Koje su od crnogorskog društva napravile društvo uskraćenih sloboda, nejednakih uslova za sve njegove građane, partitokratsko društvo zarobljenih institucija, društvo korumpiranih političara na vlasti, društvo nepotizma i narastajućih tenzija samo zbog toga što neko drugačije misli od vladajuće većine. Takva atmosfera je nezdrava, vidimo to već nekoliko godina unazad i moramo raskrstiti sa dubokom političkom i društvenom krizom koja nas sprečava u svemu“, navodi Zoronjić.

Zaključuje da se partijske kalkulacije moraju ostaviti po strani, da nije momenat za nadmetanje partija već za dogovor sa građanima.

Bonus video: