Stiže jeftiniji iPhone4?

Apple možda želi da uđe na tržišta u razvoju gdje korisnici planiraju da sa skupljih običnih telefona pređu na smartfone srednje klase, koji obično koštaju između 150 i 200 dolara
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2011. 18:51h

Dva neimenovana izvora agencije Rojters tvrde da jedan od Appleovih dobavljača sprema djelove za jeftiniju verziju iPhonea 4. Jeftiniji iPhone 4 imaće 8GB memorije, a biće lansiran u narednim nedjeljama, tvde izvori ove agencije koji su željeli da ostanu anonimni.

Pristupačnijim uređajem Apple namjerava da se pozicionira i na tržištima u razvoju, iako pojedini analitičari smatraju da novi iPhone 4 neće biti jeftiniji od 200 dolara, što nije dovoljno niska cijena.

"Apple možda želi da uđe na tržišta u razvoju gdje korisnici planiraju da sa skupljih običnih telefona pređu na smartfone srednje klase, koji obično koštaju između 150 i 200 dolara. Appleu treba kompletno novi telefon sa slabijim specifikacijama za ulazak na ova tržišta”, rekao je analitičar kompanije Yuanta Securities, Boni Čeng.

Rojters prenosi i da će pored ove, ipak biti predstavljena i nova generacija uređaja i to najvjerovatnije krajem septembra. Za njegovu proizvodnju biće zadužene kompanije Hon Hai i Pegatron.

iPhone 5, ili 4GS, će, kako je već najavljivano, imati kameru od 8 megapiksela, veći ekran i unaprijeđenu antenu.

Iz kompanije Apple komentara na ove navode nije bilo.

Bonus video: