Pripejd kartice za plaćanje taksija: I kad trošite dobijate

Korisnik taksi kartica, koje su dostupne u Nikšiću, ima odobren minus od jednog eura
124 pregleda 9 komentar(a)
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.08.2014. 19:51h

Želite da se vozite više, a trošite manje - dio je slogana kompanije Oganj iz Nikšića, koja je nedavno ponudila kartice za plaćanje taksi usluga.

Prednosti tih kartica, kako navodi izvršna direktorica Ana Macanović, su što se plaćanjem usluga korisniku vraća jedan odsto lične potrošnje, što dobijaju jedan odsto potrošnje korisnika sa kojima su povezani, te što dobijaju novčani bonus od izdavaoca kartice za povećanje broja korisnika koji su sa njima povezani.

Taksi Card je pripejd kartica. Ali, osim toga, na kartici je moguć i minus od jednog eura. Oganj zasad sarađuje sa Maks taksijem iz Nikšića, a ima oko dvadesetak korisnika.

Da bi dobio karticu budući korisnik bi trebalo da popuni zahtjev koji može preuzeti sa stranice Taxicard.biz, te uplati iznos od 12 eura na račun izdavaoca kartice. Potom popunjen zahtjev i kopiju uplatnice treba predati bilo kojem vozaču Maks taksija ili skenirane poslati na email kompanije Oganj.

Kada jednom dobije karticu, korisnik je, zasad, dopunjava uplatom na račun firme izdavaoca.

"Planiramo da izdajemo i vaučere za dopunu koje će korisnici moći da kupe u vozilima taksi službe sa kojom radimo”, kaže Macanović.

Kako se plaća vožnja?

“Naplata vožnji se obavlja tako što se na kartici nalazi QR kod koji taksista skenira telefonom koji smo im obezbijedili kao dio opreme. Skeniranjem koda, telefon se povezuje sa našom aplikacijom koja je na internetu i to na stranicu tog konkretnog korisnika gdje taksista prođe nekoliko koraka. U prvom koraku odabira taksii službu - trenutno je samo jedna u ponudi, ali kad se proširimo na druge gradove biće ih više, u drugom koraku bira broj vozila i u trećem koraku unosi iznos sa taksimetra i klikne na dugme naplati”, objašnjava Macanović.

Kada potroši iznos sa kartice, korisnik je dopunjava

Šta dobijaju partnerske taksi službe?

“Partnerska taksi služba ima korist da sa nama sarađuje zbog toga što im mi obezbjeđujemo stalne mušterije, a širenjem korisnika kartica će im se i povećati broj mušterija, jer korisnici kartica mogu plaćati karticom samo kod naše partnerske taksi službe. Gotovim novcem mogu plaćati u bilo kojoj taksi službi”, kazala je Macanović.

Prema njenim riječima, neki od korisnika njihove usluge, prije uzimanja kartice nisu koristili usluge taksi službe sa kojom sarađuju, pa su im na ovaj način, kroz kartice, doveli nove mušterije.

Taksi kartice su zasad dostupne u Nikšiću, a u kompaniji Oganj, planiraju da uslugu, kada dostignu oko 3.000 korisnika u tom gradu, prošire na Podgoricu i druge gradove u Crnoj Gori.

“Kad ostvarimo i taj cilj, idemo na region. Možda je ovo previše optimistično, ali mislim da je sistem skoro idealan i da ima budućnost”, kaže Macanović.

Bonus video: