izvještaj o poštovanju standarda ponašanja

Fejsbuk uklonio sedam miliona objava s lažnim informacijama o koroni

Fejsbuk je uklonio oko 22,5 milona postova s govorom mržnje na svojoj aplikaciji u drugom kvartalu ove godine, a 9,6 miliona u prvom

1480 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Fejsbuk je objavio da je uklonio sedam miliona objava u drugom kvartalu ove godine zbog dijeljenja lažnih informacija o novom koronavirusu, uključujući sadržaj koji je promovisao lažne preventivne mjere i ljekove, prenosi Rojters.

Fejsbuk je objavio podatke u sklopu šestog izveštaja o poštovanju standarda ponašanja na društvenoj mreži, uvedenog 2018. zajedno sa strožim pravilima o pristojnosti, nakon kritika da je kompanija blaga u kontroli sadržaja na svojim platformama.

Kompanija je istakla da će pozvati nezavisne stručnjake da provjeravaju izveštaje, počevši od 2021. godine, prenosi Hina.

Fejsbuk je uklonio oko 22,5 milona postova s govorom mržnje na svojoj aplikaciji u drugom kvartalu ove godine, a 9,6 miliona u prvom.

Izbrisao je i 8,7 miliona postova povezanih s ekstremističkim organizacijama, u odnosu na 6,3 miliona u ranijem periodu.

Pritom se više oslanjao na vještačku inteligenciju tokom aprila, maja i jun jer je u kancelarijama, zbog pandemije koronavirusa, bilo manje radnika.

Preporučujemo za Vas