Kompanija Domen donirala infuzione i špric pumpe Kliničkom centru Crne Gore

"Nabavka nove i zanavljanje postojeće opreme mora da bude kontinuirana, a u tome nam, pored budžetskih sredstava, svakako značajno olakšavaju naši prijatelji“, zaključio je dr Eraković

2406 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Kompanija doMEn d.o.o., registrar crnogorskog nacionalnog domena .ME, donirala je Kliničkom centru Crne Gore infuzione i špric pumpe, moderne medicinske uređaje neophodne prilikom pružanja intravenozne terapije, vrijednosti oko 20.000 EUR sa PDV-om.

Dr Jevto Eraković, direktor Klničkog centra Crne Gore, zahvalio je na vrijednoj donaciji kompaniji doMEn ističući da se radi o medicinskim sredstvima koja su neophodna u svakodnevnom radu medicinskog osoblja pri liječenju pacijenata, te je potrebno i njihovo stalno zanavljanje.

„Infuzione i špric pumpe koriste se za precizno i bezbjedno doziranje lijekova prilikom njihove aplikacije kod najtežih stanja kao i kod onih pacijenata gdje je neophodna kontinuirana terapija. Moram da podsjetim da ovo nije prva donacija kompanije doMEn crnogorskom zdravstvu, što me posebno raduje, naročito sada kada se cijeli svijet bori sa pandemijom izazvanom novim korona virusom. Nabavka nove i zanavljanje postojeće opreme mora da bude kontinuirana, a u tome nam, pored budžetskih sredstava, svakako značajno olakšavaju naši prijatelji“, zaključio je dr Eraković.

U cilju pružanja podrške crnogorskom zdravstvenom sistemu tokom pandemije novog virusa korona, kompanija doMEn je martu donirala novčana sredstva u iznosu od 25.000 EUR za kupovinu respiratora i neophodne medicinske opreme. Ranije ovog mjeseca, kompanija je takođe donirala 40.000 EUR za razvoj dva crnogorstva startapa koja za cilj imaju digitalizaciju crnogorskog društva i oporavak ekonomskih aktivnosti – Trguj.Me i Honorarium.

„Svjesni smo da je pred nama dug put izlaska iz krize uzrokovane novim virusom korona, ali smo isto tako spremni da pomognemo bržem oporavku zajednice. Više nego ikada, bitno je okrenuti se novim tehnologijama, kako u obrazovanju, tako i u zdravstvu i biznisu, i upravo u ovom domenu vidimo svoj najveći doprinos“, rekao je Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije doMEn.

Kompanija doMEn d.o.o., registrar crnogorskog nacionalnog domena .ME, kroz svoje društveno odgovorne aktivnosti namijenjene mladima i približavanju koncepta interneta i novih tehnologija crnogorskom društvu, za svojih 11 godina poslovanja uložila je u zajednicu preko milion eura.

Bonus video: