Kako povećati broj rezervacija i turista tokom godine, uz smanjenje troškova?

Ukoliko još niste prešli na cloud tehnologiju, sad je pravo vrijeme da to uradite!

38155 pregleda 0 komentar(a)
Foto: OTA Sync
Foto: OTA Sync

Ne tako davna 2020. godina je promjenila i kreirala nove trendove putovanja, ugostiteljski sektor kao jedan od najpogođenijih, morao se prilagoditi novim izazovima, te promjene su vidljive ne samo na zapadnim tržištima nego i u Crnoj Gori.

Prvi na udaru našli su se operativni troškovi koji su direktno povezani sa poslovanjem hotela i privatnih smještaja. Svakodnevne aktivnosti upravljanja online i offline (direktnom) prodajom sa sobom nose troškove upravljanja istom kao i poslovnim aktivnostima, od prijave gostiju, do kreiranja računa, upravljanja kanalima prodaje kao što su Booking, Airbnb i Expedia, održavanjem objekta, itd.

Rast ovih troškova može ugroziti finansijski rezultat, pa je njihova optimizacija važna za dugoročno poslovanje. Sa druge strane, pretjerano smanjenje operativnih troškova može uticati na smanjenje produktivnosti i usporiti rast poslovanja.

Uspostavljanje kontrole i optimizacije ovih troškova važno je za uspjeh hotelijera i izdavaoca smještaja i povećanje prihoda koje objekat ostvaruje. Stoga, ključno pitanje koje se postavlja je kako dugoročno da povećaju rezervacije i troškove svedu na minimum?

Rješenje leži u Cloud sistemima. Automatizacija je odličan način za optimizaciju troškova i postizanje efikasnosti. Trendovi Cloud tehnologija rastu sve brže u cijelom svijetu, a u Hrvatskoj su već jasno vidljivi efekti povećane automatizacije i upotrebe ovog tipa tehnologija.

Hoteli su dugo godina koristili lokalne servere i izuzetno precjenjene i zastarele sisteme za menadžment koji se instaliraju na jednom kompjuteru. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama, troškovi su drastično smanjeni, svakodnevni zadaci automatizovani, a ukupna efikasnost menadžmenta povećana uz pomoć Cloud tehnologija, koje često nemaju nikakve troškove instalacije ili održavanja, već je samo potreban pristup internetu.

Dakle, osim što eliminiše sve bespotrebne troškove koje donose zastareli sistemi ili nedostatak sistema, cloud rješenje obezbeđuje bolju fleksibilnost, brzinu i sigurnost, a vlasnicima omogućava i kontrolu svog poslovanja putem mobilne aplikacije.

Koliko je cloud tehnologija od velikog značaja za turizam, govori podatak da je usled poremećaja u hotelijerstvu 2020. godine naglo poraslo interesovanje za ovaj tip tehnologije. Uz automatizaciju poslovanja, hoteli i privatni smještaji su u mogućnosti da iz jednog sistema upravljaju objektom, sa neograničenog broja uređaja.

Prvo takvo rješenje u Crnoj Gori, u ponudi ima kompanija OTA Sync, čiji su osnivači porjeklom sa Crnogorskog primorija.

U ponudi OTA Sync-a nalaze se tri softverska rešenja: Recepcijski sistem, Channel Manager i Booking Engine. Sve programe mogu koristiti kako hoteli tako i vlasnici privatnog smještaja. A trenutno softvere koristi preko 1000 objekata u regionu.

Putem ovog sistema možete i da vršite online prijavu gostiju bez dugih redova ispred lokalne TO, da se povežete na novu fiskalizaciju bez trećih partnera i time dobijate kompletno rješenje za vođenje svog objekta.

Ukoliko još niste prešli na cloud tehnologiju, sad je pravo vrijeme da to uradite! Obezbjedite sebi softver kojim ćete ubrzati poslovne procese, povećati broj rezervacija i drastično smanjiti troškove poslovanja. Sistem možete probati 14 dana u potpunosti besplatno, bez ikakve ugovorne obaveze, a do kraja maja imate i mogućnost da dobijete dodatnih 10% popusta. Više informacija možete pronaći na sajt: www.otasync.me/me/