Akcionari Tvitera odobrili prodaju Masku

Berzanska vrijednost Tvitera trenutno iznosi 32 milijarde dolara, što je znatno manje od onoga što je ponudio Mask

4071 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Dioničari Tvitera su glasanjem u sjedištu kompanije u San Francisku odlučili da odobre prodaju te društvene mreže Ilonu Masku za 44 milijarde dolara.

Odluka znači da će Tviter sada na sudu pokušati da primora najbogatijeg čovjeka na svijetu da kupi kompaniju, prenosi BBC.

Tviter je u aprilu prihvatio ponudi Maska da kupi kompaniju, ali je on u maju rekao da odustaje od toga zato što su mu dali netačne podatke o broju spam i bot naloga na toj platformi.

Iz Tvitera je Masku rečeno da manje od pet odsto aktivnih dnevnih korisnika otpada na botove, ali je on tvrdio da je taj broj višestruko veći.

Berzanska vrijednost Tvitera trenutno iznosi 32 milijarde dolara, što je znatno manje od onoga što je ponudio Mask.

Dioničari Tvitera juče su kompaniji dali zeleno svjetlo da tuži Maska zbog toga što je odustao od kupovine, prenosi N1.

Spor bi mogao da bude razriješen u oktobru, kada će dvije strane izložiti svoje argumente na sudu u Delaveru, nakon čega će sudija odlučiti da li Mask mora da kupi kompaniju.

Prije jučerašnje odluke dioničara, bivši direktor za bezbjednost Tvitera Piter Zatko je pred Pravosudnim odborom Senata svjedočio o navodnim bezbjednosnim propustima na toj društvenoj mreži.

On je tom prilikom rekao da je kompanija „dovodila u zabludu javnost“ o tome koliko je platforma bezbjedna i tvrdio je da Tviter „decenijama zaostaje“ u bezbjednosnim standardima.

Tviter je saopštio da je Zatko dobio otkaz u kompaniji i da ništa od onoga što je rekao nije tačno.

Zatko je prethodno potvrdio navode Maska da na Tviteru ima neuporedivo više spam i lažnih naloga nego što kompanija priznaje, ali juče u Senatu nije o tome govorio.

Prošle sedmice sudija u Delaveru je saopštio da će Maskovim advokatima dozvoliti da se pozivaju na tvrdnje Zatka.

Bonus video: