Društvena mreža X će početi da uklanja naslove iz novinskih članaka

Kao je Fortune primijetio Mask vjeruje da članci zauzimaju previše prostora na vremenskoj liniji korisnika, a sa novom promjenom, X će moći da smanji veličinu tvitova, omogućavajući da više postova stane na isti prostor, što istovremeno pomaže u suzbijanju mamca za klikove

3465 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Društvena mreža X nastavlja sa izmjenama pa će tako početi da uklanja naslove iz novinskih članaka.

Članci će se na vremenskim linijama korisnika pojavljivati samo sa naslovnom fotografijom i URL-om, dok će pojedinci morati da dodaju svoj opis iznad posta.

Fortune je pisao o planiranoj promjeni, pozivajući se na neimenovani izvor, koji će promijeniti način na koji se novinski članci pojavljuju na platformi.

U tom tekstu se takođe navodi da novu promjenu direktno podstiče vlasnik kompanije X, Ilon Mask, što je on i potvrdio, prenosi N1.

"Ovo dolazi direktno od mene. To će značajno poboljšati estetiku društvene mreže“, napisao je Mask.

Zanimljivo je da je Mask takođe uputio apel novinarima da direktno objavljuju svoj sadržaj na X-u, poznatijem kao Tviter, kako bi zaradili više.

"Ako ste novinar koji želi više slobode u pisanju i veći prihod, onda objavljujte tekstove direktno na ovoj platformi“, objavio je Mask.

Kao je Fortune primijetio Mask vjeruje da članci zauzimaju previše prostora na vremenskoj liniji korisnika, a sa novom promjenom, X će moći da smanji veličinu tvitova, omogućavajući da više postova stane na isti prostor, što istovremeno pomaže u suzbijanju mamca za klikove.

Do sada su se novi članci pojavljivali kao „kartica“ na vremenskoj liniji korisnika, koja se sastoji od slike, kratkog naslova i opisa.

Format je razvijen kada je ograničenje tvitova na X postavljeno na 140 znakova, a pošto su informacije unutar kartice isključene iz ograničenja broja znakova, postao je važan način dijeljenja informacija na Tviteru.

Međutim, monetizacija sadržaja putem pretplata i prihoda od oglasa dostupna je samo kreatorima sadržaja i novinarima koji plaćaju X Blue – pretplata na platformi od osam dolara mjesečno.

Mask je takođe optužen da je ciljao novinske kuće i platforme koje mu se ne sviđaju ograničavanjem pristupa njihovim sajtovima i uklanjanjem njihovih verifikovanih bedževa, piše Forbs.

Bonus video: