Vivacom među 10 najbrže rastućih operatera na svijetu

Medunarodna rang lista se zasniva na rastu prihoda od satelitskih usluga za poslovne korisnike

2290 pregleda 0 komentar(a)
Foto: United group
Foto: United group

Svjetska teleportna asocijacija četvrtu godinu zaredom svrstala je Vivacom među 10 najbrže rastućih operatera na svijetu koji poslovnim korisnicima pružaju satelitske usluge, saopšteno je iz United grupe

Kako se navodi u saopštenju, medunarodna rang lista se zasniva na rastu prihoda od satelitskih usluga za poslovne korisnike, a Vivacom je jedina bugarska kompanija na ovoj listi.

"Najveci klijenti kompanije su Disney, Eutelsat, Viacom, National Geographic Channel, Viasat, Endurosat, Leaf Space i mogi drugi provajderi sadržaja, kao i telekomunikacijski i satelitski operateri. Ovo postignuće rezultat je naše ciljane strategije ulaganja u visokokvalitetne usluge, tehnologiju i infrastrukturu u regiji. Do 2026. naše ukupne investicije u Bugarskoj dostići će 4,8 milijardi bugraskih leva (otprilike 2,4 milijarde eura). Prije samo mjesec dana Vivacom i grupa Eutelsat najavili su pokretanje zemaljske stanice za satelitske komunikacije u starozagorskom selu Mogila. To je četvrta takva stanica u Evropi i jedna od 35 u svijetu koja omogućava napredne komunikacijske usluge putem satelita u niskoj Zemijinoj orbiti", navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, dio zemaljske infrastrukture Vivacoma je i satelitska stanica Plana, koja je među najsavremenijim objektima za poslovne korisnike u svijetu i posjeduje Tier 4 sertifikat - najviši moguéi sertifikat u oblasti usluga satelitskih komunikacionih centara.

"Preko svojih zemaljskih stanica, Vivacom emituje više od 600 televizijskih programa koji dopiru do miliona domaćinstava u Evropi, Africi, Južnoj Americi i Aziji, i pruža mogućnosti povezivanja na teško dostupnim mjestima kao sto je Antarktik", dodaje se.

"Činjenica da smo devetu godinu zaredom svrstani među 10 najbrže rastućih kompanija u oblasti satelitskih sluga, za nas je veliko priznanje. Ovo je dokaz da su konstantno ulaganje u inovacije i visokokvalitetne usluge, kao i stručnost našeg tima bez premca na bugarskom trižištu, pravi recept za nastavak uspjeha", rekao je Nikolaj Andreev, izvršni direktor Vivacoma.

Bonus video: