Tradicionalno okupljanje u Nikšiću: Terenci stigli na džip reli

Više od 30 posada iz Crne Gore, ali i iz zemalja okruženja, kao i iz Rusije i Izraela, prvog dana voziće od Nikšića, Kutskim brdom, preko Štitova, Maganika, predjelom Prekornice i Ponikvica, ka Gornjim Rovcima, dok je ručak planiran u selu Trmanje, a prenoćište u Mojkovcu
376 pregleda 1 komentar(a)
Džip reli, Montenegro trophy, Foto: Svetlana Mandić
Džip reli, Montenegro trophy, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.07.2018. 09:30h

Onako kako to već tradicija nalaže posade sa terencima okupile su se jutros ispred zgrade Opštine Nikšić i krenuli u trodnevnu avanturu, 19. po redu, u organizaciji “Montenegro trophy”.

Više od 30 posada iz Crne Gore, ali i iz zemalja okruženja, kao i iz Rusije i Izraela, prvog dana voziće od Nikšića, Kutskim brdom, preko Štitova, Maganika, predjelom Prekornice i Ponikvica, ka Gornjim Rovcima, dok je ručak planiran u selu Trmanje, a prenoćište u Mojkovcu.

Drugog dana karavan će se zaputiti prema Bjelasici, a prenoćište je planirano u hotelu „Berane. Po Bjelasici će obići i nekoliko jezera, Šiško, malo i veliko Ursulovačko, Pešićko, voziće pored najvećih vrhova - Crne glave, Zekove glave, Troglave, Ključa. Treći dan rezervisan je za ispit spretnosti gdje će vozači dobiti priliku da na poligonu dokažu svoje vozačke sposobnosti i moć mašine kojom upravljaju.

Arnon Ganc iz Izraela već pet godina učestvuje na džip reliju i oduševljen je krajevima koje upoznaje.

“Sviđa mi se vaša zemlja. Fantastična je i mnogo je volim. Veoma sam zadovoljan organizacijom džip relija i svaki put obiđemo nove krajeve Crne Gore”, kazao je Ganc.

Za razliku od njega Natalija i Sergej Kisjev iz Sibira, iz Rusije, prvi put učestvuju na džip reliju i već se, kako rekoše, raduju krajevima koje će upoznati.

“Hoćemo da svake godine nešto novo upoznamo i da ujedno sebe ispitamo”, kazao je bračni par Kisjev.

Ilija Šušić iz Šavnika, iako ima 71 godinu, ne propušta avanture džipadžija. Od 19 relija samo na jednom nije bio.

“Prvi put kada pođete teško se odustaje. Idem po Crnoj Gori i Srbiji. U Valjevo idem već 18 godina i do sada sam učestvovao na preko 50 džip relija. Zahvaljujući džip relijima obiđete mjesta koja nikada u životu ne bi imali prilike da vidite. Volim vožnju, društvo, izazove i učestvovaću dok budem mogao”, poručio je Šušić.

Marijan Cukrov iz Ljubljane planirao je da obiđe sjever Crne Gore, koji ne poznaje, tako da mu je džip reli dobro došao.

“Ovo mi je prvi put da učestvujem na ovom džip reliju. Ne poznajem ove krajeve gdje idemo ali čitao sam dosta o njima. Od džip relija očekujem dobro druženje i da upoznam divne krajeve. Očekujem da je prelijepa priroda koju ću da vidim. Učestvujem na mnogim džip relijima i ekspedicijama. Ove godine smo bili u Tunisu”, kazao je Cukrov.

Manifestaciju je otvorila potpredsjednica Opštine Nikšić Sonja Nikčević koja je kazala da svake godine učesnici džip relija otkriju novi kutak ljepote i potpuniji doživljaj Crne Gore.

“Džip reli je otvorio mnoge dotad zapuštene staze i inspirisao mnoge zaljubljenike da krenu u otkrivanje novog i neotkrivenog. Misija otkrivanja ljepota Crne Gore, razvoja turističkih i poljoprivrednih potencijala, kao i isticanja nadasve prepoznatljivog gostoprimstva je postigla svoj cilj”, kazala je Nikčević.

Željko Labudović, jedan od organizatora, kazao je da je ljepota džip relija ne samo u tome što učesnici upoznaju i prolaze kroz lijepu prirodu, već što sreću dobre, lijepe i plemenite ljude i rađaju se nova prijateljstva. Jedno takvo prijateljstvo je sa NVO “Akademija Plus “ sa Cetinja, čiji predstavnici su došli d aim požele srećan put i uruče im barjak krstaš.

U karavanu je i ove godine automehaničarska služba, policijska pratnja i ljekarska ekipa.

Galerija

Bonus video: