Za one koji borave vani: Prenosivi punjač i telefon sa baterijom koja traje 15 godina

SpareOne košta od oko 100 do 190, a prenosivi punjač na intzernetu možete kupiti i za desetak dolara
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.07.2013. 15:22h

Ako volite da vrijeme provodite u prirodi, daleko od izvora električne energije, gdje ne postoji mogućnost da napunite bateriju svog mobilnog telefona, onda su ovi proizvodi pravi za vas: SpareOne, mobilni telefon čija baterija traje nevjerovatnih 15 godina, i prenosivi punjač za bateriju mobilnog telefona - koji ne može baš da napuni bateriju na toliko dugo, ali je koristan.

SpareOne je zamišljen zapravo kao rezervni mobilni telefon za nepredviđenje situacije. Radi na samo jednoj običnoj AA bateriji, a da bi energetski bio efikasan nema čak ni ekran.

Tvorci SpareOnea – XPAL Power, kažu da je moguće programirati ovaj mobilni tako da na dodir jednog tastera pozove važne telefonske brojeve, poput članova porodice ili hitnih službi.

SpareOne možete poručiti sa zvaničnog sajta kompanije, a cijene uređaja se, u zavisnosti od paketa, kreću od oko 100 do 190 dolara.

Za razliku od klasičnih mobilnih telefona koji troše bateriju iako su ugašeni, SpareOne može da funkcioniše do 15 godina na jednoj bateriji i zbog toga je idealan da se nalazi u automobilu, ili na nepristupačnim mjestima, te da se nosi pri svakom odlasku u divljinu.

Ako baš ne insistirate na toliko dugom vijeku baterije, već biste bili zadovoljni da pametni mobilni telefon možete da koristite makar jedan dan, tada vam može poslužiti i prenosivi punjač za baterije.

Punjač napunite preko električne mreže i potom ga koristite da biste njime napunili bateriju telefona. Dostupni su i na našem tržištu, ali imate i veliki izbor portabilnih punjača koje možete, uz besplatnu dostavu, naručiti iz inostranstva po cijeni i od desetak dolara.

Bonus video: