Hamilton u posljednji čas do 56. pol-pozicije

0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2016. 14:21h

Imao je samo jednu šansu da se skloni sa 10. mjesta, jer je u prvom izlasku na stazu otišao preširoko u krivini Kops, zbog čega mu je rezultat poništen.

Sat je otkucavao, navijači su zadržali dah, ali je njihov heroj izvukao najbolje iz sebe kada je bilo najpotrebnije i stigao do 56. pol-pozicije u karijeri.

U pitanju je, naravno, Luis Hamilton, koji će Veliku nagradu Velike Britanije četvrti put početi sa čela.

"Sjedio sam u garaži i znao sam da ne smijem da iznevjerim ljude. Zahvalan sam što sam u posljednjem krugu ostvario ono što sam želio", rekao je Crni Biser, koji je zalet za ostatak sezone ove sedmice hvatao na Crnogorskom primorju.

Hamilton je kultnu pistu Formule 1, dugu 5.891 metar, prevezao za minut i 29,287 sekundi i za 319 hiljaditih djelova sekunde nadmašio klupskog „druga“ Nika Rozberga.

Britanac će na svom tlu pokušati da upiše treću vezanu pobjedu, a četvrtu ukupno, ali se ljubitelji Formule 1 više pitaju hoće li doći do novog „bliskog susreta“ pilota Mercedesa.

Na tri od posljednjih pet trka su se Hamilton i Rozberg sudarali i gurali, a prije sedam dana u Austriji je gore prošao Njemac, koji je završio trku četvrti, iako je u posljednji krug ušao kao lider.

Red Bul iz trke u trku pokazuje da postaje više nego ozbiljan konkurent Ferariju za zvanje druge najbolje ekipe „najbržeg cirkusa“, jer će iz drugog reda krenuti čudo od djeteta Maks Ferstapen i Danijel Rikardo.

U trećem su Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel, u četvrtom Valteri Botas i Niko Hilkenberg, u petom Španci Karlos Sains Junior i Fernando Alonso...

Sjutrašnja trka na jednoj od najtraktivnijih staza, na kojoj su preticanja i česta i spektakularna, počinje u standardnom terminu - 14 časova.

Bonus video: