Knežević nije uzurpator, takvu zemlju je kupio

Nakon kupovine, pokušao je da legalizuje zemljište
71 pregleda 6 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.03.2016. 17:09h

Iz Atlas grupe saopštili su da Duško Knežević nije uzurpirao 363 kvadrata državnog zemljišta u zetskom naselju Mojanovići.

Iz te kompanije pojasnili su da je on parcelu od 1.081 kvadrata kupio od fizičkog lica, "na koga je već bila upisana uzurpacija od 300 kvadrata".

"Duško Knežević nije uzurpirao predmetno zemljište već je navedenu parcelu kupio od fizičkog lica, na koga je već bila upisana uzurpacija od 300 kvadrata. Nakon izvršene kupoprodaje zemljišta, upućena je inicijativa Direkciji za imovinu Podgorica kako bi pokrenuo proceduru legalizacije uzurpiranog zemljišta uz naznaku da prethodni vlasnik iz određenih objektivnih razloga nije bio u prilici da legalizuje uzurpirano zemljište, ali da je isto nesmetano koristio više decenija.

Inicijativa je odbijena jer u momentu podnošenja nije postojala planska dokumentacija koja bi tretirala područje na kojem se nalazi uzurpirano zemljište. Planska dokumentacija je usvojena tek deset godina kasnije, donošenjem Odluke o prostorno-urbanističkom planu Glavnog grada Podgorice od februara 2014. godine, čime su se stekli uslovi za nastavak procedure legalizacije uzurpiranog zemljišta, što će u najkraćem biti preduzeto", saopštili su iz Službe za informisanje Atlas grupe.

Dodali su da se jasno da zaključiti da namjera Kneževića ni u jednom trenutku nije bila da uzurpira državno zemljište.

"Već je isto, kao zatečeno stanje, preuzeto kupoprodajom zemljišta od prethodnog vlasnika a, koje je nastalo i mimo njegove krivice, prilikom izrade novog katastarskog operata i formiranja predmetne parcele, država je od dijela parcele prethodnog vlasnika i dijela državne parcele formirala novu parcelu. Evidnetno je da se ovakvim medijskim spinovanjem u javnosti želi stvoriti iskrivljena slika o ličnosti Kneževića, kao o nekom čije su namjere da otima od države i građana, što ni u jednom dijelu nije činjenično i pravno utemeljeno niti korespondira stvarnim namjerama nego je predmet jedne šire medijske kampanje koja za cilj ima da se Atlas Grupi ugrozi poslovna reputacija i nanese šteta", saopšteno je iz Atlas grupe.

Bonus video: