"Ukrao pečat, pa varao kompanije"

Joksimović je negirao njene navode, tvrdeći da će na sudu dokazati svoju nevinost
920 pregleda 12 komentar(a)
Petar Joksimović, Foto: Facebook.com
Petar Joksimović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 14.03.2016. 10:48h

Pljevljakinja Dana Dačević optužila je Podgoričanina Petra Joksimovića da je falsififikovao potpis njene majke Milijane i zloupotrijebio pečat njihove firme, kako bi prevario dvije kompanije u Podgorici.

Dačevićeva se "Vijestima" obratila nakon što je objavljen tekst CIN-a CG "Zloupotrijebljen pečat Uprave za igre na sreću, a policija ćuti”, u kome je Joksimović pominje.

Pojasnila je da je prije tri godine tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv Joksimovića, nekadašnjeg saradnika u preduzeću i da se trenutno sude.

"Joksimović je sredinom 2012. godine opljačkao našu firmu 'Vivo International' čiji je osnivač bila moja majka Milijana. Tada je, ukrao pečat, a potom ga i zloupotrijebio. Predstavljajući se kao ovlašćeni zastupnik našeg preduzeća, falsifikujući potpis moje majke i koristeći ukradeni pečat, kao neovlašćeno lice potpisao je ugovore sa dvije podgoričke kompanije koje je oštetio za oko 15.000 eura”, tvrdi Dačević.

Kazala je da je Joksimović 1. juna 2012. godine prevario firmu “CMC”, a 1. i 2. jula iste godine i kompaniju “Grifon computers”.

"Prvo je, dovodeći ih u zabludu da je ovlašćeno lice, potpisao ugovor sa 'CMC' i oštetio ih za 6.191,72 eura, jer je u toj protivvrijednosti prisvojio i otuđio robu i gorivo. Potom je sa 'Grifon computers' potpisao ugovor o održavanju i prodaji robe na kredit, čime je tu firmu predstavljajući se lažno kao ovlašćeno lice naše kompanije, oštetio za 8.493,73 eura”, tvrdi Dačević.

Dodala je da Joksimović “ne radi” sam, već da su sa njim u ekipi jedna djevojka iz Berana i još jedan muškarac.

"I dan-danas se sudimo sa njim, kako bi dokazali da je zloupotrijebio našu firmu, i potpis moje majke”, kazala je ona.

Joksimović je negirao njene navode, tvrdeći da će na sudu dokazati svoju nevinost.

Kazao je da je 2012. godine "fiktivno radio" u firmi "Vivo International".

"Do sada smo imali šest ročišta i njih dvije se nijednom nijesu odazvale pozivu suda, iako su uredno dobijale pozive. Nisu došle ni na sučeljavanje, i očekujem da me već na sljedećem ročištu, zbog njihovog nedolaska i nedostatka dokaza, sutkinja oslobodi optužbi”, kazao je on.

Potvrdio je da su ugovori za koje ga Dačević optužuje potpisani 2012. godine, ali i kazao da to nije uradio on.

"Za njihovu kompaniju nisam bio vezan nikakvim ugovorom, već sam fiktivno radio tamo... Milijana nije imala previše veze u cijeloj toj priči, već je kompaniju vodila njena kćerka Dana i radila je to što je radila. Tokom sudskog postupka sve je iskazano. Uvijek kada nastane šteta, traži se neko ko nema nikakve veze sa tim što je učinjeno. One su trpjele pritisak od kompanija sa kojima su potpisani ugovori i morale su nekog da optuže, u ovom slučaju to sam ja, iako sa tim nemam veze”, kazao je Joksimović.

Bonus video: