Na plaži više neće biti fekalija

Zbog radova na kanalizacionom kolektoru od Bolnice Meljine do Igala, djelovi Šetališta u čiju je rekonstrukciju u posljednjih pet godina uloženo blizu milion eura, ponovo su raskopani, a rasvjetni stubovi, ograda i podzide oštećeni
70 pregleda 2 komentar(a)
šetalište pet Danica, Foto: Slavica Kosić
šetalište pet Danica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.10.2015. 18:35h

U sklopu rekonstrukcije Šetališta pet Danica, u toku su radovi na postavljanju novog kanalizacionog kolektora. Planirano je i da se očiste i zamijene oštećeni kišni propusti u koje su nesavjesni građani sproveli odvode iz septičkih jama, pa su se fekalije izlivale po plažama. Paralelno sa kanalizacionom, biće postavljena još jedna cijev u koju će, po potrebi, moći da se smjeste elektro i druge instalacije, kako se ponovo ne bi raskopavalo Šetalište.

Zbog radova na kanalizacionom kolektoru od Bolnice Meljine do Igala, djelovi Šetališta u čiju je rekonstrukciju u posljednjih pet godina uloženo blizu milion eura, ponovo su raskopani, a rasvjetni stubovi, ograda i podzide oštećeni.

Radovi bi trebalo da budu završeni za dvadesetak dana, a tada će se početi ostali planirani radovi koji bi trebalo da traju tri mjeseca.

Projekat rekonstrukcije tog dijela Šetališta u dužini od 365 metara uradio je arhitektonski biro “R&S Arhitekti“. Osim popločavanja na pojedinim mjestima predviđeno je i proširenje staze, izgradnja nove javne rasvjete i ograde.

Izvođač radova je barska firma “Đokić grupa”.

Vrijednost projekta je 360.000 eura, a sredstva su obezbijedili Opština Herceg-Novi i JP “Morsko dobro“.

U posljednjih desetak godina rekonstruisano je 1.600 metara Šetališta, a radovi su koštali 1,5 miliona eura. Staza uz more duga je oko 4 kilometra i predstavlja uređenu trasu nekadašnje željezničke pruge koja je ukinuta 1968. godine.

Bonus video: