Suđenje Beriši za smrt supruge: Advokat sumnja u izvještaj Hitne

Pročitan izvještaj Hitne pomoći i Urgentnog centra
86 pregleda 2 komentar(a)
Samir Beriša, Foto: Savo Prelević
Samir Beriša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.03.2015. 07:10h

Zavod za hitnu medicinsku pomoć - Urgentni centar poslao je Višem sudu izvještaj u kojem je navedeno da im je trebalo devet minuta da ukažu pomoć, sada pokojnoj Deziri Mazrek.

To je pročitano u nastavku suđenja Samiru S. Beriši (23) iz Podgorice, koji se optužuje da je 30. marta prošle godine usmrtio maloljetnu suprugu na Koniku.

“Telefonski poziv za pomoć primljen je 30. marta 2014. u 00.47 sati, a vozilo Hitne pomoći na mjestu pružanja pomoći u naselju Konik stiglo je u 00.56 sati. Ljekari su konstatovali da je pacijentkinja sa povredama od nasilja, te da po tijelu ima veliki broj hematoma”, piše u izvještaju.

Djevojka je 24 minuta kasnije bez znakova života primljena u UC, ali ljekari nijesu uspjeli da je reanimiraju pa je preminula ubrzo.

Branilac okrivljenog, advokat Hamid Ganjola, prigovorio je izvještaju, zatraživši da se pozove vještak, ali i da se pribavi listing telefonskih poziva.

“Fzički je nemoguće da za devet minuta Hitna pomoć primi poziv i da pronađe kuću na Koniku, ali i ukaže pomoć. Jedino je mjerodavno da zatražimo listing telefonskih poziva”, kazao je branilac.

Ganjola je naveo i da se ne slaže sa dijelom nalaza, koji optužuju njegovog klijenta da je navodno, gasio i cigarete na tijelu maloljetne supruge.

Beriša je okrivljen da je u svojoj porodičnoj kući u Ulici Isidore Sekulić u podgoričkom naselju Konik, na svirep način ubio šesnaestogodišnju suprugu, zlostavljajući je i udarajući po čitavom tijelu.

Od 28 zadobijenih udaraca je trpjela jake bolove, od kojih je došlo do naglog poremećaja rada srca, usljed čega je preminula. Suđenje Beriši se nastavlja 7. aprila.

Bonus video: