Programer zaprosio djevojku preko video igrice

Na sreću, Pengova djevojka Tami Li bila je vješta u prelaženju nivoa, i bez problema je došla do - bračne ponude
0 komentar(a)
Berni Peng, Tami Li, Foto: Screenshot (YouTube)
Berni Peng, Tami Li, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 12.02.2015. 16:52h

Dugo je Berni Peng razmišljao kako da zaprosi svoju djevojku. Siguran je bio da neće omašiti ako kao pomoć iskoriti video igru, koju njegova partnerka obožava.

Ovaj programer iz Nju Džersija došao je na genijalnu ideju da reprogramira omiljenu igru svoje djevojke, "Bejeweled", tako da bi joj se nakon pređenog nivoa na ekranu pojavila fotografija prstena.

Na sreću, Pengova djevojka Tami Li bila je vješta u prelaženju nivoa, i bez problema je došla do - bračne ponude. Ništa drugo nije mogla da kaže osim DA.

Nakon što je svoju jedinstvenu prosibu objavio na svom blogu, njegova ideja pojavila se na stotinama drugih sajtova za gejmere. Ubrzo su čak i tvorci "Bejeweled-a" čuli kako je iskoristio njihovu igru za prosidbu i umjesto da se naljute, ponudili su da plate dio troškova za vjenčanje ovog para.

"Mnoge kompanije za video igrice ne bi pozitivno reagovale na saznanje da se manipuliše njihovim igricama", kaže Gart Šoto, portparol PopCapa, kompanije koja je stvorila "Bejeweled", "Ali time je osvojio ženu. Samo bismo dodali: "Berni, kapa dolje!"

Bonus video: