Svirepo ubistvo supruge: Gašene cigarete po tijelu maloljetnice

Prema optužnici, Beriša je 30. marta 2014. u svojoj porodičnoj kući u Podgorici, na svirep način ubio šesnaestogodišnju suprugu Dezire Mazrek /Deshire/, zlostavljajući je i udarajući po čitavom tijelu
56 pregleda 28 komentar(a)
Samir Beriša, Foto: Vesko Belojević
Samir Beriša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.02.2015. 06:44h

U nalazu Hitne medicinske pomoći Podgorice, piše da su na tijelu sada pokojne Dezire Mazrek konstatovane povrede kao posljedica gašenja cigareta.

To je saopošteno u nastavku suđenja Samiru S. Beriši (23), optuženom za svirepo ubistvo maloljetne supruge.

Uvjerenju iz Hitne pomoći prigovorio je branilac optuženog Hamid Ganjola, tvrdeći da te povrede nijesu konstatovane u nalazu i mišljenju prof. dr Miodraga Šoća, stalnog sudskog vještaka medicinske struke.

Predsjednica vijeća, sutkinja Vesna Moštrokol objasnila je da je Sudu dostavljeno uvjerenje Hitne medicinske pomoći u Podgorici, ali da nisu odgovorili na sva pitanja koja su od njih tražena.

“U uvjerenju Hitne medicinske pomoći u Podgorici se navodi da je Dezire Mazrek na pregled dovedena 30. marta 2014. u 00,47 časova”, kazala je Moštrokol.

Ona je dodala da se iz tog izvještaja ne vidi podatak koji sud interesuje - kada je Hitnoj medicinskoj pomoći upućen telefonski poziv za pomoć i da li je tada bila živa.

I Ganjola je kao primjedbu istakao da se ne vidi vrijeme kada je brat optuženog pozvao ljekare da pruže pomoć šesnaestogodišnjoj Dezire Mazrek.

“Ovakvo uvjerenje u suprotnosti je sa nalazom vještaka obducenta, koji nije naveo da se na tijelu oštećene nalaze povrede kao posljedica gašenja cigareta”, rekao je branilac.

Advokat je sudu dao i broj mobilnog telefona sa kojeg je Smail Beriša pozvao Hitnu pomoć, kako bi su pribavio listing poziva i utvrdilo vrijeme kada je pozvana Hitna.

Sud je odbio predlog da se izvrši uvid u video zapis o pomirenju porodica optuženog Samira Beriše i porodice Mazrek.

Prema optužnici, Beriša je 30. marta 2014. u svojoj porodičnoj kući u Podgorici, na svirep način ubio šesnaestogodišnju suprugu Dezire Mazrek /Deshire/, zlostavljajući je i udarajući po čitavom tijelu.

Od zadobijenih 28 udaraca, trpjela je jake bolove od kojih je došlo do naglog poremećaja rada srca, usljed čega je preminula.

Bonus video: