Batine i stres zaustavili srce maloljetne Berišine supruge

"Deshire je trpila strah i stres od batina koje je zadobila, a koji su doveli do zastoja srca"
105 pregleda 11 komentar(a)
Samir Beriša, Foto: Vesko Belojević
Samir Beriša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.01.2015. 20:23h

Sudski vještak medicinske struke, prof. dr Miodrag Šoć, rekao je juče da je Dezire Mazrek zadobila namjanje 28 udaraca, što je dovelo do stresa, a zatim do zastoja rada srca i smrti.

Šoć je to rekao u podgoričkom Višem sudu, u nastavku suđenja Samiru S. Beriši (22), optuženom za svirepo ubistvo maloljetne supruge Mazrek.

Šoć je pred krivičnim vijećem sutkinje Vesne Moštrokol, rekao je da maloljetnica udarce zadobila od “tupog, teškog i zamahnutog oruđa”.

"Postojao je stresni želudačni čir, a to je samo potvrda da je smrt posljedica od udaraca, a neposredni uzrok smrti je zastoj srčanog mišića, koji je nastao od zadobijenih batina. Pojednostavljeno, Deshire je trpila strah i stres od batina koje je zadobila, a koji su doveli do zastoja srca", kazao je vještak.

Dodao je da ne zna koja je tačno vrsta oruđa korištena, a dozvolio je mogućnost da su udarci naneseni djelimično prutom, a neke od povreda “šipkom, letvom i sličnim oruđem”.

Najavljeno je da će Sud od Hitne medicinske pomoći zatražiti izvještaj kada i u koliko sati su dobili telefonski poziv za pružanje pomoći Dezire Mazrek, da li su i kada interevenisali.

Branilac okrivljenog, advokat Hamid Ganjola, predložio je sudu da se izvrši uvid u video-zapis kojim je zabilježeno da su se pomirile porodice optuženog i oštećene, a sve to kao dokaz da se oni ne pridružuju krivičnom gonjenju niti postavljaju imovinsko-pravni zahtjev. Sudu je, u tom kontekstu, predao i pisanu izjavu roditelja stradale Dezire.

Zamjenik višeg državnog tužioca Miloš Šoškić, protivio se tim predlozima, ističući da se isključivo pred sudom članovi te porodice mogu izjasniti da li se pridružuju krivičnom gonjenju.

Prema optužnici, Beriša je 30. marta 2014. godine, u svojoj porodičnoj kući u Ulici Isidore Sekulić u Podgorici u naselju Konik, na svirep način ubio šesnaestogodišnju suprugu Dezire Mazrek - zlostavljajući je i udarajući po čitavom tijelu.

Od udaraca, navodi se, trpjela jake bolove, od kojih je došlo do naglog poremećaja rada srca, usljed čega je preminula.