Suđenje za ubistvo supruge: Nijesam znao da ću je ubiti udarcem

"Znao sam ponekad da suprugu bijem prutom od žive ograde, ali ne često, već onako iz šale”, kazao je Beriša tužiocu
60 pregleda 20 komentar(a)
Samir Beriša, Foto: Vesko Belojević
Samir Beriša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.10.2014. 08:05h

Podgoričanin Samir S. Beriša, kazao je juče da nije znao da će ubiti nevjenčanu maloljetnu suprugu Dezire Mazrek, kad ju je “iz šale” izudarao prutom, a zatim i udario nogom.

On je to kazao na početku suđenja u Višem sudu, gdje odgovara za svirepo ubistvo maloljetne supruge 30. marta 2014. godine. U optužnici piše da je Beriša Dezire (16) te noći zlostavljao i udarao po cijelom tijelu.

"Od zadobijenih 28 udaraca trpjela je jake bolove, od kojih je došlo do naglog poremećaja rada srca, usljed čega je preminula”.

"Nisam znao da će ona trpjeti toliki bol i da će doći do smrti. Volio sam suprugu i dalje je volim. Prije nego što smo legli da spavamo, ja sam je u šali istukao prutom. Potom sam izašao van kuće, jer se čula neka buka. Kada sam se vratio, vidio sam je da je izlazila iz kupatila. Pitao sam je šta je radila, a ona je kazala da se kupala. Rekao sam - Što me lažeš, kada ti kosa nije mokra. Zatim smo pošli u sobu da spavamo. Ja sam je onako u šali udario nogom u tijelo i ona je pala pored kreveta. Nije se pomjerala. Palio sam i gasio svjetlo da se probudi, a potom sam je prskao vodom. Kako nije pomjerala, davao sam joj vazdušno disanje", kazao je Beriša.

Potom je ispričao da je pozvao braću i oca, koji su pozvali Hitnu pomoć. Ljekari, su, kako tvrdi, došli tek nakon 40 minuta.

U sudnici je potom preslušan CD sa kojeg je reprodukovana odbrana koju Beriša ranije dao u istrazi.

"Znao sam ponekad da suprugu bijem prutom od žive ograde, ali ne često, već onako iz šale... Dvije-tri nedjelje od ovog ubistva, sam je stvarno izmlatio prutom i to nije bila šala. Sinoć je nisam udarao pesnicama, već samo jednom i to nogom u njenu butinu", rekao je kod tužioca.

On je rekao da žali zbog svega što se desilo.

Bonus video: