TREĆI PUT NA POSTOLJU

Kontador osigurao titulu na "Vuelti"

"Ovo mi je najbolja „Vuelta”. Ova sezona je bila teška za mene, ali sam je krunisao titulom u borbi sa sjajnim vozačem kakav je Frum", naglasio je 31-godišnjak iz Madrida.
0 komentar(a)
Alberto Kontador, Foto: Beta/AP
Alberto Kontador, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.03.2019. 13:47h

Osvajač titule na „Vuelta a Espanji” riješen je na najbolji mogući način - direktnim obračunom dva velikana svjetskog biciklizma u pretposljednjoj etapi, na nevjerovatno teškom usponu.

Sa rukama podignutim uvis, kroz cilj je prvi prošao idol domaćih navijača Alberto Kontador, koji je odbio sve napade Krisa Fruma i osigurao treći pehar.

Na kraju etape od Santo Estevoa do Puerto de Ankaresa, vozače je čekao nevjerovatno težak uspon dug 12,7 kilometara, na kojem je nagib u jednom trenutku bio nestvarnih 18 odsto.

Frumov tim Skaj je pokušao da jakim tempom slomi sve rivale, ali je Kontador izdržao sve napade, ostao njemu uz točak i u posljednjem kilometru toliko pojačao tempo da niko nije mogao da ga prati.

Pistolero je etapu završio 16 sekundi prije Fruma i prstom pokazao na potkoljenicu, koju je slomio na „Tur de Fransu”. A baš je taj njegov lom, kao i povreda Fruma u Francuskoj, učinila da ovogodišnja „Vuelta” ponudi spektakl - osim njih dvojice, španskim putevima i stazama su vozili osvajač „Điro d’Italije” Nairo Kintana (povrijedio se u 11. etapi), Alehandro Valverde, Hoakin Rodriges, Fabio Aru...

"Ovo mi je najbolja „Vuelta”. Ova sezona je bila teška za mene, ali sam je krunisao titulom u borbi sa sjajnim vozačem kakav je Frum", naglasio je 31-godišnjak iz Madrida.

U posljednji dan, kada će voziti samo 9,7 kilometara kroz Santjago de Kompostelu, Kontador ulazi sa nedostižnih minut i 37 sekundi prednosti nad Frumom, a dva i 35 nad Valverdeom.

Preporučujemo za Vas