Premijera "Montevidea 2" u Beogradu, 30. januara u Podgorici

Jedan od glavnih glumaca Miloš Biković istakao da je ovim dijelom nadmašen standardni srpski film
80 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 15.01.2014. 08:04h

Drugi dio filma Montevideo koji je sniman posljednje četiri godine, biće premijerno prikazan večeras u Beogradu. Publika u Crnoj Gori na dogodovštine Tirkea, Moše, Milutinca, Jakše i ostale družine moraće da sačeka do kraja mjeseca kada će se desiti premijera u podgoričkom bioskopu Cineplexx.

Kao i prethodni, film govori o učešću reprezentacije Jugoslavije na prvom svjetskom prvenstvu u fudbalu u Urugvaju 1930. godine, a neki kadrovi “Montevideo, vidimo se” snimani su i u Crnoj Gori. U nastavku filma, jugoslovenska fudbalska ekipa dolazi u Urugvaj i igra, sada već legendarne utakmice.

Uloge u ovom dijelu, između ostalih tumače Miloš Biković, Petar Strugar, Viktor Savić, a kao specijalni gost pojavljuje se Armand Asante koji igra fudbalskog menadžera.

Reditelj filma Dragan Bjelogrlić na konferenciji za novinare u Beogradu se pohvalio da je uspio da uradi veliku stvar, ističući da je gledajući konačnu verziju filma shvatio da je ovim premašio prvi dio “Montevideo, bog te video”. U uspjeh filma sigurni su i iz produkcijske kuće “Intermedija”, a Nevena Povrenović potvrdila je da od ovog dijela očekuju mnogo.

Asante i Bjelogrlić u Budvi

- Mnogo je uloženo rada, truda, vremena u snimanje oba filma i serije od tri sezone. Za sada, po reakcijama onih koji su imali priliku da odgledaju film, smatramo da će nastavak premašiti gledanost prvog dijela, ali je još rano govoriti o tome, s obzirom na to da premijera tek predstoji - kazala je Povrenović za Vijesti.

Jedan od glavnih glumaca Miloš Biković istakao da je ovim dijelom nadmašen standardni srpski film.

- "Montevideo" je naša vizitkarta za svijet - poručio je Biković na konferenciji.

Snimanje od četiri godine nije lako palo nikome iz ekipe, a Vuktor Savić osvrnuo se na to da za svo to vrijeme nijesu smjeli da promijene čak ni frizuru.

- Morao sam da pazim da ne zaradim neki ožiljak. Kada budem radio na projektima s nekim s kim sam radio “Montevideo“, vjerujem da ćemo nervirati kolege, jer imamo mnogo internih fora - kazao je glumac za “Blic”.

Premijera u Beogradu prisustvovaće i Asante, a Povrenović obećava da će jedan dio glumačke ekipe prisustvovati i premijeri u Podgorici koja je zakazana za 30. januar.

Galerija

Bonus video: