Krvava noć u Budvi, teške optužbe na rad Hitne pomoći

17-godišnji Podgoričanin brutalno pretučen ispred Starog grada, mladić iz Srbije pao sa terase na metalni kolac
213 pregleda 67 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2013. 09:48h

Stanare zgrade „Budvanske rivijere“ u naselju Rozino, juče ujutru oko sedam časova, probudilo je jaukanje mladića, koji je nakon pada sa prvog sprata pao na metalni kolac ograde u dvorištu zgrade.

Kako je „Vijestima“ potvrđeno, nesreću na ljetovanju doživio je Beograđanin Dušan Dojčinović (23), koji je nakon pada zadobio teške tjelesne povrede, zbog čega je hitno operisan u kotorskoj bolnici.

Hirurg u kotorskoj bolnici dr Vojislav Vučetić potvrdio je za „Vijesti nedjeljom“ da je Dojčinović juče ujutru primljen na Odjeljenje hirurgije, te da je u popodnevnim časovima i operisan.

„Imao je povrede bešike i operisan je“, kazao je kratko Vučetić.

Očevici nesreće ispričali su da je mladić nakon pada dozivao pomoć...

“Urlikao je, zapomagao, cijelo naselje je probudio. Dozivao je da mu neko pomogne jer će da umre. U prvi mah smo pomislili da je riječ o nečijoj neslanoj šali, ali kada smo izašli na terasu vidljeli smo mladića kako leži u dvorištu“, ispričala je žena koja je zvala ljekare Hitne pomoći.

Zgrada kod koje se Dojčinović povrijedio, Foto: Siniša Luković

Ona tvrdi da su ljekari kasnili na intervenciju, iako se nesreća dogodila na svega 200 metara od zgrade Doma zdravlja.

„Nijesu dolazili ni nakon 20 minuta, zbog čega je jedan od stanara zgrade sa svojim prijateljem povezao mladića do Doma zdravlja, odakle je specijalizovanim kolima prebačen u kotorsku bolnicu“, tvrdi Budvanka koja je juče slala nekoliko mejlova redakciji prigovarajući na intervenciju ljekara.

„Vijestima“ je u policiji rečeno da je Dojčinović sa društvom doputovao na odmor u Budvu , gdje je i iznajmio stan u naselju Rozino.

Nakon noćnog provoda, on se vratio u iznajmljeni stan, a potom lupao na vrata stana jer mu niko nije otvarao. Nakon toga je ušao u stan, a potom je gotovo deset minuta šetao po terasi i lupao da mu otvore...

„Tada se i prevrnuo sa ograde“, naveli su „Vijestima“ u policiji.

Tuča ispred Starog grada: Podgoričanina desetorica brutalno šutirala

Podgoričanin N. R. (17) brutalno je pretučen u tuči koja se preksinoć, dva sata nakon ponoći, dogodila ispred zidina Starog grada, kada ga je više osoba šutiralo i udaralo.

Njegov drug A. L. potvrdio je „Vijestima nedjeljom“ da je N. R. u neravnopravnoj tuči slomljena vilica, a da je od brutalnih udaraca čak i izgubio svijest.

Prema riječima A. L. sve se dogodilo nedaleko od zidina Starog grada kada je primijetio da mu druga nema, a potom kada je krenuo da ga traži vidio je da ga više momaka udara...

“Bili smo nas dvojica sa tri drugarice u provodu u Budvi. Tu smo sjedjeli i malo se opustili. Drug se uputio do WC-a, i kako ga nije dugo bilo krenuo sam da vidim o čemu se radi. Tada sam vidio da ga bukvalno deset mladića šutira. Pritrčao sam, počeo sam da branim druga, ali su oni i mene krenuli da udaraju. Uspio sam da ga izvučem iz pobješnjele mase. Oni su ga šutirali i udarali svuda po tijelu i glavi. Počeli smo da uzmičemo, a za sobom smo bacali stolice i flaše, kako nas ne bi uhvatili. Negdje kod hotela „Mogren“ su nas ponovo sustigli i počeli da udaraju. Tu je drug pao u nesvjest i ja sam ga pridržao“, ispričao je A. L.

„Bilo je strašno, plašili smo se šta može da bude sa njim tokom puta do KC-a“, kazao je A. L.

On je dodao da je njegov drug, sav u krvi, brzo došao svijesti ali je ponovo „mučki, primio pesnicu u lice“.

„Pukla mu je vilica nakon čega je pao na pločnik i onesvijestio se. Jedna od drugarica je pritrčala i srećom mu izvadila jezik, jer bi se ugušio. Prevezli smo ga do Hitne pomoći, gdje su nam dali uput za Podgoricu, jer su nam rekli da nijesu povrede opasne po život, te da oni ne mogu svojim vozilom da ga transportuju. Ja sam ga čistio od krvi, koja je liptila iz njega, jer to niko nije uradio u Hitnoj pomoći. Rekli su nam da oni ne mogu da daju svoje vozilo, već da mi obezbijedimo prevoz. Uzeli smo taksi i platili 50 eura da ga prevezemo do Podgorice. Sve vrijeme tokom puta pljuvao je krv i bio čak i u nesvjesnom stanju. Sve ovo može da potvrdi i taksista, a i drug koji nam je pritekao u pomoć“, naveo je mladić koji je bio ljut na ljekare što ga nijesu pod njihovom pratnjom prevezli do neke bolnice.

„Bilo je strašno, plašili smo se šta može da bude sa njim tokom puta do KC-a“, kazao je A. L.

„Vijestima“ je u Hitnoj pomoći rečeno da je mladiću pružena medicinska pomoć, ali kako njegove povrede nijesu bile opasne po život oni su odlučili da ga ne transportuju u najbližu bolnicu - Kotor.

Pretučeni mladić zadobio je teške tjelesne povrede, a policija sprovodi istragu oko cijelog događaja kako bi identifikovala aktere napada.

Galerija

Bonus video: