Milovan-Bucko Milošević: Savršen primjer čovjeka i sportiste

Nakon minuta ćutanja, u ime organizatora od jednog od najuglednijih članova Budućnosti u dugoj i uspješnoj istoriji kluba, oprostio se direktor „plavih” Rajko Vujošević.
410 pregleda 0 komentar(a)
Bucko Miloševic komemoracija, Foto: Luka Zeković
Bucko Miloševic komemoracija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.06.2013. 13:01h

Pres sala SC „Morača” nikada nije bila punija nego juče u devet sati na komemoraciji povodom iznenadne smrti uvaženog sportiste, sportskog radnika i omiljenog podgoričkog preduzetnika Milovana-Bucka Miloševića.

U organizaciji Karate saveza Podgorice i KK Budućnost, čiji je Milošević bio jedan od osnivača, u sali se okupio veliki broj osvajača najsjajnijih svjetskih i evropskih medalja u ovom borilačkom sportu, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, predstavnici medija, ali i brojni poštovaoci Bucka i njegove porodice.

Nakon minuta ćutanja, u ime organizatora od jednog od najuglednijih članova Budućnosti u dugoj i uspješnoj istoriji kluba, oprostio se direktor „plavih” Rajko Vujošević.

"Ovo je najtužniji dan u istoriji Budućnosti, jer se moramo oprostiti od velikog prijatelja, sjajnog saradnika i dobrog čovjeka, našeg Bucka. U ovom teškom trenutku za njegovu porodicu i sve nas, koji smo ga poznavali, razumljiva je i bol zbog preranog odlaska čovjeka koji je ostavio neizbrisiv pečat u crnogorskom sportu, karateu i životu naše zajednice".

"Nemoguće mi je da opišem vlastitu, ali i bol svih zajedničkih prijatelja, zbog iznenadne smrti dobrog čovjeka, pravog prijatelja i osobe spremne da pomogne svakom, u bilo kojoj situaciji. Imali smo privilegiju da je bio član našeg kolektiva čovje, koji je imao nepodijeljenu podršku i simpatije svih, zbog iskrene posvećenosti i uspjeha u svim poslovima kojima se bavio", kazao je Vujošević.

Milovan-Bucko Milošević je ostavio neizbrisiv trag u Budućnosti, čiji je uspješan član bio od osnivanja 1977. godine.

"Po okončanju takmičarske karijere Bucko je ostao u karateu, a bio je naš predstavnik u brojnim međunarodnim forumima. Na adresu Budućnosti stigli su brojni izrazi saučešća, među njima i od čelnika Svjetske karate federacije i Evropske karate asocijacije. Bio je prvi internacionalni karate sudija u Crnoj Gori i predsjednik Sudijske komisije. A mi ćemo tek osjetiti gubitak čovjeka, koji je znao da priskoči kada je teško, pomogne kada treba, ali i posavjetuje u dilemama i nedoumicama. Zračio je optimizmom i smirenošću i u trenucima najtežih ličnih životnih situacija. Utro je put kako u našoj sportskoj zajednici ići uzdignute glave, put kojim koracima da do uspjeha koračaju buduće generacije. Njegovim odlaskom izgubili smo svi, crnogorski sport i društvena zajednica. Porodici treba da je utjeha u bolu, a i svima nama čast i ponos što smo ga imali i poznavali, što će ostati u srcima i lijepoj uspomeni velikom broju ljudi. Ponosni na sve što si ostvario u svom kratkom životu, bio nam primjer i putokaz, u ime svih nas koji smo te voljeli i poštovali, počivaj u miru. Dragi Bucko, neka ti je vječna slava i hvala - naglasio je Vujošević.

Oduzeo osmijeh Podgorici

Prerana i iznenadna smrt nekadašnjeg karate šampiona, poznatog i uglednog podgoričkog preduzetnika Milovana-Bucka Miloševića, u 54. godini, zaledila je i srca njegovih sugrađana. Nemila vijest o njegovoj smrti sa nevjericom je komentarisana u svakom gradskom kvartu, na ulici...

„Čuš, Bucko je umro. Ma nije moguće”, komentarisali su Podgoričani odlazak čovjeka za kojeg su tokom života imali samo riječi hvale na njegov sportski i profesionalni angažman. Iako je bio vlasnik optičkih radnji „Oko”, na najprometnijim lokacijama u gradu, malo ko i zna njihov naziv. Podgoričani su jednostavno govorili „idem kod Bucka”, odakle su po pravilu izlazili sa osmijehom.

A karate je počeo da trenira 1972. u titogradskoj Mladosti. Kada su se taj klub i Student ujedinili u Budućnost 1977. godine, Bucko je postao prvotimac ekipe koja je osvajala titule prvaka Jugoslavije 1984, 1985, 1989, 1990. i 1993. godine. Bio je i višestruki šampion Crne Gore i prvak Jugoslavije u polusrednjoj i srednjoj kategoriji i nosilac je zvanja majstora karatea 5. dan.

Sahrana Bucka Miloševića u kolašinskom selu Jabuka biće danas u 15 sati.

Bonus video: