IN MEMORIAM

Preminuo Milovan-Bucko Milošević

Karate savez Podgorice i Karate klub Budućnost održaće sjutra u 9 časova komemorativnu sjednicu u pres sali Sportskog centra „Morača“.
368 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 21:36h

Danas je u 54. godini iznenada prestalo da kuca srce jednog od najvećih džentlmena u svijetu karatea, Milovana-Bucka Miloševića.

Nekadašnji prvak SFRJ je, nažalost, izgubio najvažniju bitku. Izgubio je bitku za život, čiji dolazak niko nije mogao da očekuje...

Čovjek kojeg je u Podgorici znao svako i zvao ga isključivo po nadimku, karate je počeo da trenira 1972. u titogradskoj Mladosti. Kada su se taj klub i Student ujedinili u Budućnost 1977. godine, Bucko je postao neizostavni član slavne ekipe.

U tadašnji Titograd su stizale titule prvaka Jugoslavije 1984, 1985, 1989, 1990. i 1993. godine, kojima je Milošević značajno doprinio. Bio je i višestruki šampion Crne Gore i prvak Jugoslavije u polusrednjoj i srednjoj kategoriji i nosilac je zvanja majstora karatea 5. dan.

Nakon što je završio karijeru, odlučio je da dijeli pravdu u sportu kojem je mnogo dao i postao prvi internacionalni sudija u Crnoj Gori.

Bio je predsjednik Sudijske komisije Karate saveza Crne Gore i član Sudijske komisije KS Jugoslavije i Balkanske karate federacije. Bio je i uspješni privatni preduzetnik, a osmijeh i ljubaznost bili su njegovi zaštitni znaci...

Karate savez Podgorice i Karate klub Budućnost održaće sjutra u 9 časova komemorativnu sjednicu u pres sali Sportskog centra „Morača“.

Sahrana na groblju u selu Jabuka u opštini Kolašin je zakazana za prekosjutra u 15 sati.