Sjekloća: Sve postigao zahvaljujući Crnoj Gori

"Nikola je sve što je do sada ostvario postigao je zahvaljujući Crnoj Gori, mojim prijateljima koji se nalaze u Crnoj Gori", rekao je otac crnogorskog boksera Vidoje Sjekloća
532 pregleda 7 komentar(a)
Nikola Sjekloća, Foto: Luka Zeković
Nikola Sjekloća, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.01.2013. 13:18h

"Nikola Sjekloća sve što je ostvario u boksu postigao je zahvaljujući Crnoj Gori i do sada, a i u buduće, boksovaće samo pod njenom zastavom i himnom, poručeno je iz njegovog štaba.

Sjekloća, koji je prvi izazivač svjetskog i apsolutnog prvaka svijeta u WBC u supersrednjoj kategoriji, 16. febrauara u Atlantik sitiju očekuje borba protiv Sakija Bika.

Otac crnogorskog boksera Vidoje Sjekloća kazao je agenciji MINA da Nikoli uoči najvažnijeg meča u karijeri ne treba politizacija i da želi da jednom stavi tačku na tu priču.

"Nikola je sve što je do sada ostvario postigao je zahvaljujući Crnoj Gori, mojim prijateljima koji se nalaze u Crnoj Gori. Da ne pominjem sve ljude, u projekat koji je koštao gotovo milion eura, sve je to Crna Gora donirala. On je boksovao i boksovaće isključivo pod crnogorskom zastavom i himnom", rekao je Sjekloća.

On je ponovio da njegov sin ne dijeli ljude, u Srbiji i u Crnoj Gori, već da razvija sportski duh i prijateljstvo prema svim narodina, posebno prema Srbiji.

"Ne bi volio da se sve ovo politizitra na negativan način jer on trenira i treba da bude spreman. Ne treba da se bavi politikom i nekim opredjeljenjima i prisvajanjima. Nikola ima crnogorski pasoš, dobio je stan od opštine Budva i ima nacionalnu penziju Crne Gore. Tu je sve jasno i sa tim stavljamo tačku. Da ponovim, Nikola boksuje pod crnogorskom zastavom i himnom i da ako bog da osvoji titulu prvaka", rekao je Sjekloća.

On je kazao da je veliki doprinos dala Crnogorska profesionalna bokserska federacija i njen predsjednik Milorad Martinović, kao i beogradski klub Crvena zvezda, Miroslav i Luka Popović.

"Na čelu svih finansijskih obaveza troškova učestvovalo je puno mojih prijatelja, uključujući i Mila Ðukanovića, Svetozara Marovića, Sloba Martinovića, bivši i sadašnji gradonačelnici Budve, Nikola Kuljača i Lazar Rađenović. Svi oni doprinijeli su da Nikola dođe do ovoga do ćega je došao i na tome sam im zahvalan", rekao je Sjekloća.

On je kazao da je Sjekloća svojim rezultatima zasluživao i više, navodeći da se pomoglo onoliko koliko se moglo.

Sjekloća je najavio da crnogorski bokser 6. februara putuje za Atlantik siti, podsjećajući da je još neizvjesno da li će to biti meč za svjetsku titulu ili kvalifikacioni.

"To još nije potpuno izvjesno jer je zvanični šampion Andre Vord operisao rame i neće biti spreman u zakonskom roku brani titulu. Svim silama njegov lobi pokušava da je zadrži. Postoji još varijanti, a u priču se umiješao i Rumun Lusijan Bute, koji ima bolji rejting od Bika", rekao je Sjekloća.

On tvrdi da je Nikola Sjekloća spreman za najveći izazov u njegovoj karijeri, navodeći da je interesovanje za meč ogromno.

"Biće to veliki meč i očekujem najbolje. Spreman je, trenirao je tri mjeseca, imao je dobre sparing partnere. Očekujem pobjedu, iako je u boksu sve moguće. Nikola je bolji tehničar, malo mu fali snaga i kondicija. To je sada nadoknadio. Očekujem sve najbolje", kazao je Vidoje Sjekloća.

Bonus video: