Afrudakis doziva zlato za „ajkule”

"Ako budemo igrali kao na turniru u Kozenci, imamo razloga da se nadamo dobrom rezultatu, i to ne samo protiv Amerikanaca", poručuje Jokić.
55 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2012. 16:59h

Od specijalnog izvještača "Vijesti

London - U Olimpijskom selu crnogorski sportisti dijele zgradu sa „braćom” - Grcima i Kipranima. Jedan od najboljih vaterpolista Grčke Hristos Afrudakis u prolazu je samo dobacio da će „ajkule” osvojiti zlato u Londonu.

"Ne znam kakav je prognozer, nadam se da je dobar - kaže kapiten Nikola Janović. - Jasno je da nas svi doživljavaju kao ozbiljnog kandidata za zlato, mi smo svjesni da smo jaki, ali ima sedam reprezentacija koje žele i glasno kažu da napadaju medalju. Najbolje bi bilo da možemo sve da ih izbjegnemo, ali autsajderi su samo Britanci".

Već na startu, puleni Ranka Perovića biće na pravom ispitu - sjutra u 20.40 časova igraju sa aktulenim olimpijskim vicešampionom, selekcijom SAD.

"Početak je i najvažniji i najteži. Pobjeda uliva dodatno samopouzdanje, mada mi vjerujemo u sebe, naš kvalitet. Amerikanci imaju visoke ambicije, najavljuju i borbu za zlato, ali kvalitetnija smo selekcija", naglasio je adut dubrovačkog Juga.

Novi igrač beogradskog Partizana, Predrag Jokić, svjestan je da Jenkiji mogu da im naprave probleme.

"Sa Amerikancima moramo da budemo veoma oprezni, jer su nepredvidiva ekipa. Imaju srebro iz Pekinga, sigurno je da su se dobro spremili, njima su Olimpijske igre veoma važne, ali možemo da budemo optimisti. Ne smijemo da se razmećemo izjavama, jer će sigurno biti veoma teško. Ali, ako budemo igrali kao na turniru u Kozenci, imamo razloga da se nadamo dobrom rezultatu, i to ne samo protiv Amerikanaca", poručuje Jokić.

Uz Vladimira Gojkovića i Denisa Šefika jedini član crnogorske delegacije kojem su ovo treće OI napominje da se zaboravlja sve što se dešavalo u pripremnim utakmicama.

"Olimpijske igre su druga priča, posebno takmičenje, znam to iz iskustva. Svi su radili maksimalno, sve je bilo podređeno tempiranju forme za ovaj turnir. Biće paklena konkurencija, svaka utakmica biće teška i fizički i psihički. Mi smo dobro fizički spremni, iskusni smo, dugo smo zajedno i s pravom se nadamo dobrom rezultatu", zaključio je Jokić.

Bonus video: