Gulden: Bojana i dalje najbolja na svijetu, Crna Gora ide u polufinale

"Crna Gora uvijek dobro počne, ali onda počinje da pada. Ali, sa Bojanom i svim ostalim igračicama, mislim da je među četiri najbolje ekipe", kaže Gulden za "Vijesti"
2 komentar(a)
Gulden, Foto: Nikola Nikolić
Gulden, Foto: Nikola Nikolić
Ažurirano: 28.07.2012. 17:04h

Na inostrane sportiste u Londonu uglavnom možete samo da naletite, nikako da ih „uhvatite” ili da dogovorite intervju sa njima. To je juče bila nemoguća misija, jer je zbog otvaranja bila zatvorena „Village plaza”, jedini dio Olimpijskog sela do kojeg novinari mogu da dođu.

Zbog toga je pres ataše COK-a Aleksandar Radović morao da pomaže i oko izjava crnogorskih sportista, a o inostranim niko nije ni razmišljao.

Ali, kao da imamo sreće sa Skandinavkama - nakon Dankinje Karoline Voznijacki, sreli smo i odličnog srednjeg beka rukometne reprezentacije Švedske, Izabele Gulden, koja je bila u šetnji sa saigračicama Jaminom Roberts i Ulrikom Agren.

Selekcija „tri krune” je aktuelni evropski vicešampion i mogući rival Crne Gore u četvrtfinalu. Mora, međutim, da prođe kroz pakao - rivali u grupi B su joj tri najbolje ekipe sa Svjetskog prvenstva: svemoćna Norveška, Francuska i Španija, neugodna Danska i najbolja azijska ekipa, Južna Koreja.

"Imamo jako tešku grupu. Cilj nam je da prvo stignemo do četvrfinala, poslije toga ćemo razmišljati da li je moguće da osvojimo medalju. Mislim da će Norveška i Francuska biti na vrhu naše grupe, a mi ostali ćemo se boriti za 3. i 4. mjesto", kaže Gulden za „Vijesti”.

Djevojka koja je bila osma sa Švedskom u Pekingu smatra da Crna Gora može i mora do polufinala. Snimila je, ipak, i jednu manu...

"Crna Gora uvijek dobro počne, ali onda počinje da pada. Ali, sa Bojanom i svim ostalim igračicama, mislim da je među četiri najbolje ekipe".

Gulden je prošle sezone bila jedna od najboljih igračica Viborga, ali priznaje da je odlazak Bojane Popović nenadoknadiv gubitak za danski tim.

"Došla sam godinu nakon njenog odlaska da pomognem, ali nju je nemoguće zamijeniti. Ona je zvijezda, i dalje je najbolja rukometašica na svijetu".

Prije godinu i po, 23-godišnjakinja iz Geteborga je u dresu Savehofa igrala u „Morači”. To gostovanje još pamti...

"Navijanje je bilo sjajno. Bilo je momaka mojih godina koji su skinuli majice i vrištali iz sveg glasa. To je bilo potpuno ludo ", prisjeća se Gulden.

Bonus video: