Akcija policije u Njemačkoj: Uhapšen Podgoričanin

A.D. je osumnjičen da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga
120 pregleda 2 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.04.2018. 09:04h

Crnogorski državljanin A.D (38) iz Podgorice uhapšen je u Minhenu po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, a u vezi sa policijskom operacijom "Šado". A.D. je osumnjičen da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Podsjećamo da je, 29.05.2017. godine, realizovana policijska operacija „Šado“, koju su u periodu od aprila 2016. godine do tog datuma, u saradnji sa Specijalnim državnim tužiocem, sprovodili službenici Sektora kriminalističke policije – Specijalnog policijskog odjeljena i Odsjeka za borbu protiv droge. Službenici Uprave policije MUP-a su, naime, u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, sprovodeći koordinirane mjere i radnje ne teritoriji više gradova, realizovali višemjesečnu operaciju pod kodnim nazivom „Šado“ u kojoj je tada lišeno slobode 21 lice. Još sedam lica je bilo obuhvaćeno krivičnom prijavom i među njima je i A.D. za kojim se tragalo. Ovom policijskom operacijom rasvijetljeno je i paljenje službenog vozila koje je koristio rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge, Dejan Knežević i lice osumnjičeno da je počinilo ovo krivično djelo je tada lišeno slobode. Razotkrivene su dvije kriminalne grupe za koje se sumnja da su se bavile prodajom narkotika na našoj teritorji i van granica naše države. Zaplijenjeno je ukupno 77 kilograma marihuane i skanka. apšen uz krivičnu prijavu", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: