ZAŠTO SE ZAVRŠIO "LOST"

Ponestalo im flešbekova

Producent serije Karlton Kjuz otkrio šta su bili presudni faktori da okončaju voljenu seriju
451 pregleda 0 komentar(a)
serija "Lost", Foto: Serija "Lost"
serija "Lost", Foto: Serija "Lost"

Prošlo je 10 godina od kako se završila serija “Izgubljeni”, a evo šta su bili presudni faktori da do tog kraja i dođe.

Jedan od izvršnih producenata serije Karlton Kjuz, govorio je za Independent o “dva problema” na koja su naišli.

“Postoje dva glavna razloga zbog kojih smo požurili da završimo seriju: Prvi je to što nismo znali koliko dugo će cijela priča trajati. Druga stvar je to što je počelo da nam ponestaje flešbekova koje su likovi doživljavali”, rekao je on.

“Kada smo uradili flešbek Džeka Šeparda u kom je on na Tajlandu, shvatili smo da je vrijeme da završavamo seriju”, dodao je.

Kjuz je spomenuo i “revolucionarni” aspekt serije, objašnjavajući da su “Izgubljeni” otvorili vrata mnogim projektima koji su došli poslije njih.

“Možda se nekima kraj nije svidio, ali je bar bio onakakav kakav smo zamislili”, rekao je.

Prikazivanje ove popularne serije počelo je u septembru 2004. godine. Serijal je imao šest sezona i 121 epizodu, a posljednja je prikazana 2010. godine.

Serija prati živote različitih grupa i ljudi, prvenstveno preživjele putnike avionske nesreće koji su se srušili na misteriozno tropsko ostrvo negdje u Južnom Pacifiku. Svaka epizoda karakteristična je po tome što prati određenog lika serije u dvije odvojene radnje: radnju koja se događa na ostrvu i radnju koja se događa u nekom drugom vremenu (prije dolaska na ostrvo, nakon odlaska s ostrva ili na samom ostrvu u nekom drugom vremenu), a koja je značajna za karakterizaciju lika.

Kari Burk, predsednica ABC Entertainmenta, istakla je da se nada da će se jedna od najpopularnijih dramskih serija vratiti na male ekrane, dok su producenti Karlton Kjuz i Dejmon Lindelof izjavili da nemaju namjeru ponovo da rade na ovom projektu.

Preporučujemo za Vas