Požar na Zabjelu: Nikočevićima izgorjela dnevna soba

U trenutku izbijanja vatre u kući nije bilo nikoga, a pretpostavlja se da je požar navodno uzrokovala peć, koja je ostala upaljena
102 pregleda 3 komentar(a)
požar, Zabjelo, vatrogasci, Foto: Zoran Đurić
požar, Zabjelo, vatrogasci, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.01.2017. 15:13h

Vatrogasci su lokalizovali požar, koji je nešto poslije 14 časova izbio u kući Draga Nikočevića u Ulici Avnoj-A 64 u podgoričkom naselju Zabjelo.

U požaru je izgorio namještaj u dnevnoj sobi, a pripadnici Službe zaštite i spasavanja su brzom intervencijom spriječili da se vatra proširi i na ostatak dvospratne kuće.

Komandir prve smjene Predrag Anđušić je kazao “Vijestima” da su, nakon dolaska na teren, zatekli razvijen požar u dnevnoj sobi.

“Požar smo gasili sa dva vozila i deset vatrogasaca. Nismo čekali da dođu radnici Elektrodistribucije da prekinu struju, nego smo počeli da gasimo pod naponom, da bi što prije ugasili požar i da bi efekat našeg rada bio što veći”, kazao je Anđušić.

On je kazao da će nakon što Elektrodistribucija završi svoj posao, izvršiti konačan pregled kuće, kako bi provjerili da li i dalje postoji opasnost.

U trenutku izbijanja vatre u kući nije bilo nikoga, a pretpostavlja se da je požar navodno uzrokovala peć, koja je ostala upaljena.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 14 i 24 minuta.

Bonus video: