"BIĆEMO PRVACI SVIJETA"

Radojičić u novom projektu: Nakon fudbalera, igra košarkaša

"Postoji mali pozitivni pritisak jer će Bora Stanković, kojeg igram, gledati film", kazao je Radojičić
125 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Radojičić, Foto: Facebook.com
Aleksandar Radojičić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 17.02.2019. 15:06h

Mladi glumac Aleksandar Radojičić, koji je popularnost stekao zahvaljujući ulozi fudbalera Milorada Arsenijevića Balerine u filmu i seriji “Montevideo”, za novi projekat promijenio je sport i postao košarkaš.  U pitanju je takođe film i serija o uspjehu jugoslovenske reprezentacije - “Bićemo prvaci sveta” reditelja Darka Bajića.

“Ovoga puta igram Boru Stankovića, proslavljenog sportskog radnika koji je bio košarkaš, trener i funkcioner. Priča prati nastajanje košarke u Jugoslaviji, sve do osvajanja prve svjetske titule 1970.  u Sloveniji, a glavni likovi su Nebojša Popović, Aleksandar  Nikolić, Bora Stanković i Raša Šaper. Snimaće se i u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj,  vjerovatno i u Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Ono što znam je da će učestvovati glumci iz svih bivših republika,  a snimanje je tek počelo”, priča Radojičić.

Kako kaže, iskustvo koje je stekao snimajući sportsku priču “Montevideo”, pomoćiće mu kad je u pitanju projekat “Bićemo prvaci sveta”.

“To kako ću se snaći kao Bora, procijeniće publika na kraju, za sada se ja lijepo osjećam u ovoj ulozi. Ona nije toliko slična Balerini, ovo za je mene malo veći izazov jer igram Boru  kroz razdoblje od 25 godina. Nikada do sada nijesam imao takav zadatak i nijesam siguran da se kod nas tako nešto i radilo. Poprilično je veliki izazov, predstavlja mi zadovoljstvo, a postoji i mali pozitivni pritisak jer je Bora Stanković živ,  i on će, bože zdravlja, gledati film”, ističe Radojičić.

On otkriva da je imao priliku da upozna Stankovića i to na premijeri dokumetarca “Bili smo prvaci sveta” koji je bio najava za istoimeni film i seriju.

“Dugo se spremao scenario, njihove  biografije smo svi znali i  anegdote koje su pratile  te generacije. Oni su nam svi pomagali, ali sam ja gledao da, slično kao u  Montevideu, postoji sloboda građenja lika kako ne bi bilo puko preslikavanje.  Igram Boru od prije 50 i više godina, pokušao sam da se ne ugledam previše na njega, ali i da ne odskačem pretjerano, kao i da  ispoštujem činjenice”, objašnjava sagovornik “Vijesti”.

U “Montevideu” je dosta događaja proizvod mašte Bjelogrlića koji je bio zadužen za režiju, a Radojičić tvrdi da će se u projektu “Bili smo prvaci sveta” više baviti činjenicama.

“Koristićemo anegdote i neke realnije događaje, jer  je to  vremenski malo  bliže nama. Radnja se dešava od 1945. do 1970., to su godine kojih se sjećaju naši roditelji. Ima toliko  zanimljivih dešavanja koje smo pokupili od aktera tih događaja, mislim da neće biti puno domaštavanja”, otkriva Radojičić.

On priznaje da mu je kad bira između ta dva sporta ”malo bliži fudbal”, ali da voli i košarku.

“Još nijesmo stigli do snimanja košarke, ali poprilično volim i jedan i drugi sport i čitav život ih igram rekreativno. Mislim da neće biti poteškoća što se tiče scena utakmice, ali mi je ipak fudbal miliji”, ne krije on.

Šira javnost ga zna zahvaljujući filmovima i serijama, ali Radojičić  smatra da je to samo period u njegovoj karijeri jer takođe dosta posla ima i u pozorištu.

“Imam sreću da radim i jedno i drugo uporedo. Sad je pauza u pozorištu, tako da trenutno samo snimam, ali već od 15. septembra kreće sezona. U pozorištu Boško Buha, čiji sam  stalni član, igram sedam-osam aktivnih naslova. Za sada ne spremam nijednu novu predstavu, ali ćemo vidjeti kad krene sezona da li će biti i nešto novo i hoću li  uopšte imati vremena za to. Podjednako volim i film i pozorište”, zaključuje Radojičić.

Privatni život ne trpi zbog obaveza 

Rad na “ Montevideu” trajao je četiri godine, a Radojičić se nada da toliko neće snimati i “Bili smo prvaci svijeta”, te da će imati vremena za druge poslove.

"Dok pričamo, ja sam na snimanju drugog projekta. U pitanju je kratki film “Sjene”, a reditelj  i producent Miloš Velimirović došao je do novca za njega putem  konkursa na Kickstart sajtu. Realizovao ga je od  donacija ljudi širom svijeta. Uz dobru organizaciju uspijevam da uskladim ove dvije obaveze, ali nemam vremena za druge stvari”, priča Radojičić i dodaje da njegov privatni život ne trpi.

“Svaka profesija je teška na svoj način. Desi se da snimam pet noći zaredom, ali da budem slobodan preko dana, dok neko ko radi u kancelariji bude zauzet od ujutru do pet, pa je umoran ostatak dana. Pošto se bavim onim što volim, to me ne iscrpi toliko, pa kad god imam slobodnog vremena iskoristim ga za  stvari koje volim da radim u životu, tu prije svega mislim na vrijeme provedeno sa mojim bližnjima”, navodi on.