Kvartet Baneta Kljajića nastupio u Baru: Mediteranske note i klasici ruskih romansi

Ksenija Milošević je dobila poseban pozdrav publike za vokalno izvođenje tradicionala "Još ne sviće rujna zora"
142 pregleda 0 komentar(a)
Kvartet Baneta Kljajića, Foto: Radomir Petrić
Kvartet Baneta Kljajića, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.07.2019. 13:42h

Na platou ispred Dvorca kralja Nikole u Baru odavno nije bilo više, i zadovoljnije publike nego sinoć, na koncertu vokalno- instrumentalnog kvarteta Baneta Kljajića u sklopu 32. Barskog ljetopisa.

Četvoro umjetnika iz Beograda priredili su nezaboravno veče prevashodno mediteranskih nota, ali i klasika ruskih romansi.

Repertoar, odnosno interpretacije dobro znanih tema, izazvali su neskriveno oduševljenje gledalaca svih generacija koji su dugim aplauzom pozdravili muzičare.

Kljajić, virtuoz na žičanim instrumentima koji je u Baru već nastupao na Zimskoj sceni Festivala, ovoga puta je bio u pratnji prve violine Beogradske filharmonije Ksenije Milošević, čuvene pjevačice grupe "O’Đila" Sanje Uzelac i pijaniste Uroša Markovića.

"Ruske ciganske pjesme su inače dio mog repertoara, ali smo se vodili time da ovoga putu budu poznate pjesme, prijemčive, koje šira publika zna a da opet imaju neku svoju umjetničku crtu. Publika je to jako lijepo primila, to se vidjelo i po očima i po cupkanju, na kraju krajeva repertoar je i biran tako da se publika što više opusti", rekla je Uzelac.

Ksenija Milošević je kazala da su iza svakog od muzičara godine, pa i decenije individualnog rada, "i upravo zato, kada se sve sklopi, zvuči kao jedna kompaktna cjelina".

Ona je dobila poseban pozdrav publike za vokalno izvođenje tradicionala "Još ne sviće rujna zora".

"Jako mi se dopao ovaj koncept i kada me je Bane pozvao, razmišljali smo šta bi to mogli da sviramo, a da nije baš komercijalno, pa smo tako odlučili da ubacimo i neke klasike. Prvi put sam dijelila binu sa Sanjom, i rekla bih da smo dobitna kombinacija. Takođe, prvi put sam pjevala crnogorsku tradicionalnu pjesmu, i to je bilo onako ad hoc kao poklon za bis, i nadam se da se puBlici dopalo", rekla je Milošević.

Na Ljetopisu večeras na istom mjestu u 21:30 počinje promocija romana "Higijena nesećanja" intrigantnog beogradskog repera i poete Marka Šelića Marčela.

Moderator jer Aleksandar Đuričić.

Bonus video: