Poziv za prijave na edukativni program Seanema film festivala

Nastavak radionice filmske produkcije održaće se u Valjevu (projekat SEAVA Youth) od 12. do 15. decembra
467 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Seanema Film Festival
Ilustracija, Foto: Seanema Film Festival

Seanema Film Festival, u okviru svog petog izdanja, organizuje besplatne filmske radionice za srednjoškolce (produkcija i kritika) uz podršku Filmskog centra Crne Gore i Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), a u saradnji s Udruženjem Valjevska kulturna mreža (VAKUM) i Cinemapolis iz Crne Gore.

Radionica za filmsku produkciju je četvorodnevni program (19 - 22. septembar 2019. u Ulcinju) namijenjen srednjoškolcima u cilju upoznavanja sa svim aspektima proizvodnje igranog filma. Kroz mentorstvo, interaktivna predavanja i diskusije o filmskoj umjetnosti i produkciji - načelima pisanja scenarija, vizuelizacije priče, razvoja narativne strukture, snimanja i postprodukcije - polaznici i polaznice će osmisliti i realizovati sopstveni kratkometražni igrani film.

Nastavak radionice filmske produkcije održaće se u Valjevu (projekat SEAVA Youth) od 12. do 15. decembra. Polaznici prve radionice će, pored učenja o osnovama filmskog jezika i svim fazama rada na jednom filmu u Ulcinju, učiti i o pravljenju mini dramskih serija.

Radionica za filmsku kritiku je četvorodnevni program (19 - 22. septembar 2019) namijenjen srednjoškolcima u cilju promišljanja audiovizuelne umjetnosti s drugog aspekta, uz pisanje kritika selekcije kratkometražnih filmova pete edicije Seanema festivala. Učesnici imaju obavezu da prate filmski program, i kroz mentorstvo rade kreativnu analizu sadržaja. Na kraju radionice biće upriličena i dodjela diploma. Radionice su namijenjene srednjoškolcima sa prebivalištem u Crnoj Gori, dakle učenici/e uzrasta od 15 do 18 godina, koji su zainteresovani za filmsko stvaralaštvo u svim njegovim oblicima.

Potrebno je popuniti jednu od sljedećih prijava, najkasnije do ponedjeljka 9.9. Prijava za filmsku produkciju: https://docs.google.com/forms/d/1V0AcgfTbWSTQu0U8KxlgcB7b56oiTESg_j46uDhkOg8/edit

Prijava za filmsku kritiku: https://docs.google.com/forms/d/1CuNJJVi7x3eh6U7rq-tNsNsh5p1bowBK2iNfCnTdiCI/edit

Odabrani učesnici će biti obaviješteni u roku od dva dana od datuma zatvaranja prijava. Troškovi boravka su pokriveni za 20 učesnika.

Bonus video: