Jedva čekaju da predstave nove pjesme i okupaju se

„Sjajna je prilika raditi svirku u uslovima koje nudi taj festival i šansa da se pokažemo pred novom publikom na odličnom ozvučenju"
0 komentar(a)
Manitou, Foto: Ivica Ivanović
Manitou, Foto: Ivica Ivanović
Ažurirano: 01.07.2016. 13:12h

Nikšićki bendovi Manitou i Gomila nesklada predstavljaće crnogorsku rok scenu na ovogodišnjem Sea Danceu, dok će DJ-evi Goran Ivanović, Darko Milošević, Rayo, Buba, Budo Šuković, Popi Divine, Milana Kovačević, Klaus i Vanyano reprezentovani domaću i regionalnu elektronsku scenu.

Osim njih, spisku izvođača festivala na Jazu pridružili su se jedna od najvećih balkanskih DJ zvijezda Marko Nastić i popularni srpski reper Marčelo. I Manitou i Gomila nesklada, koji će nastupiti na glavnoj festivalskoj bini, ocijenili su kao veoma bitnu stvar za njihove karijere to što će nastupiti na najboljem evropskom festivalu srednje veličine.

„Sjajna je prilika raditi svirku u uslovima koje nudi taj festival i šansa da se pokažemo pred novom publikom na odličnom ozvučenju. Spremamo se za nastup već neko vrijeme, repertoar je muzički uveliko izmijenjen od poslednje svirke, tako da jedva čekamo da prezentujemo novi zvuk benda“, kazao je za „Vijesti“ frontmen Manitoua Marko Janjušević i najavio žestoku jednočasovnu fuziju daba, hardkora, grajma i trip hopa.

„Očekivanja nijesu velika, jer to ipak nije festival koji gaji taj ton koji mi sviramo, ali sigurno da će u nekoliko prvih redova biti dovoljno ljudi koji zaista vole metal i Gomilu kao bend. Zbog njih, kao i zbog sebe i idemo da 'ostavimo srce na terenu'“, izjavio je frontmen Gomile Marko Vukajlović.

On je najavio da će nikšićki sastav odsvirati šest-sedam novih pjesama, koje će se naći na albumu na kojem rad Gomila privodi kraju. Neće, kaže, propustiti priliku ni da se okupaju na Jazu.

I Manitou je spremio album “Zion”, koji su najavili da će izaći do kraja ljeta.

„Taj album je počeo kao moj solo projekat, međutim kako se i bend više okrenuo ka elektronskom zvuku odlučili smo da ga izdamo kao bend. A tu je i drugi album nastao od stvari koje smo svirali proteklih godina. On je skoro cijeli snimljen, ali ćemo raditi na njemu do kraja godine, pa ga očekujemo na zimu. Pjesme sa oba izdanja naći će se na repertoaru”, otkrio je Janjušević. S.S.

Osim njih spisku izvođača su se pridružili Marko Nastić, Marčelo, Goran Ivanović, Darko Milošević, Rayo, Buba, Budo Šuković i drugi domaći i regionalni DJ-evi

Bonus video: