Budvanski gimnazijalci snimili spot za „Stvaran svijet”

Spot su snimali i montirali za dva dana, bez pomoći profesora i roditelja, a pošto su reakcije pozitivne, planiraju da snime i obradu iste pjesme
54 pregleda 2 komentar(a)
gimnazijalci, Foto: Privatna arhiva
gimnazijalci, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.12.2015. 15:37h

Gimnazijalci budvanske SMŠ „Danilo Kiš“ (na slici) snimili su svoju verziju spota za pjesmu „Stvaran svijet“ hrvatskog rok/ska sastava “Radio Aktiv”. Videom žele da upozore vršnjake na pretjerano korištenje tehnologije što za posljedicu ima udaljavanje od stvarnog svijeta. Oni su pokazali kako se kvalitetno može iskoristiti slobodno vrijeme, a video su snimili u sklopu izbornog predmeta Medijska pismenost.

“Dok sam bila u kolima s mamom, počela je ova pjesma, pa je mama pojačala radio i rekla mi da je obavezno čujem. Nakon 15-ak dana dobili smo zadatak da napravimo reklamu, kratki film ili nešto tako. Drugari su čuli pjesmu i svima se jako svidjela”, ispričala je Vasilisa Burić, idejna začetnica projekta.

Spot su snimali i montirali za dva dana, bez pomoći profesora i roditelja, a pošto su reakcije pozitivne, planiraju da snime i obradu iste pjesme. Uz Vasilisu u snimanju spota učestovali su i njeni drugari iz drugog razreda Sara Vujačić, Ana Stanojević, Ana Carević, Ksenija Gaković, Veljko Marović i Dejan Škiljić.

“Spot nas je prijatno iznenadio i drago nam je da su mladi prepoznali poruku i prenijeli je na svoj način. Posebno zadovoljstvo je što je ona doprla i do Crne Gore. Lijepo je znati da je tvoja muzika inspirisala druge ljude i da podstiče na razmišljanje”, kaže autor pjesme Branimir Čubrilo.

Bonus video: