Lojo: Izvlačim maksimum iz sebe i iz drugih

Njegovu pjesmu uskoro će predstaviti i pobjednik X Faktora Amel Ćurić sa kojim je Lojo sarađivao i prije tog takmičenja
223 pregleda 0 komentar(a)
Amil Lojo, Foto: Facebook.com
Amil Lojo, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 30.09.2015. 17:00h

Nedavno osnovani bosansko-hercegovački bend “Selfie” sinoć je objavio svoj prvi singl - pjesmu “Nikako da krene” koju prati i spot.

Sastav predvodi poznati autor Amil Lojo, koji potpisuje hitove koje su između ostalih izvode Massimo Savić, Goca Tržan, Giuliano, Hari Varešanović, kao i crnogorska pjevačica Dijana Hodžić, a prije tri godine pokazao je i pjevačke sposobnosti kroz numere “Naučila si me” i “Sve je uzalud”. Kako kaže, angažman u grupi nije odustajanje od solo karijere.

“Nikad ne znam šta sjutra donosi. “Selfie Band” je moj novi projekat koji nema veze sa mojom solo karijerom. Armin Čohodar i ja odavno razmišljamo o zajedničkom projektu, i evo konačno su se stekli uslovi za to. Zamišljen je kao komercijalan bend prilagođen današnjoj potražnji”, ističe Lojo. Na pitanje zašto je za ime sastava odabrao ime baš “Selfie”, objašnjava: “Došlo je spontano. Na skijanju s prijateljima sam se požalio da ne mogu da skontam dobro ime za bend, i dok smo pravili selfije, neko od njih je rekao selfi, zvučalo je zanimljivo i na kraju smo to svi usvojili”.

Kao autor Lojo se okušao u mnogim žanrovima, a za Selfie radiće, kaže, “balkanski pop sa nekim istočnjačkim ukrasima”.

Njegovu pjesmu uskoro će predstaviti i pobjednik X Faktora Amel Ćurić sa kojim je Lojo sarađivao i prije tog takmičenja.

“Mislim da smo napravili ono što mu u ovom trenutku treba, a to je ozbiljna emotivna numera koju je on vrhunski otpjevao”, sa ponosom kaže Lojo, čije će se kompozicije naći će i na novom albumu Harija Varešanovića. Rad s grupom neće ga spriječiti da nastavi da radi za druge izvođače. “Mogu da napravim mnogo više pjesama nego što je potrebno za “Selfie”. Bitno je da se podjednako trudim. Svoj posao shvatam ozbiljno i uvijek pokušavam da izvučem maksimalno iz sebe, ali i iz drugih”.

Bonus video: