Al Mahmud za "Vijesti": Plašim se suda i publike i žirija

Pjevačica Nelly Al Mahmud sa pjesmom “Seek Hide”, koja će dobiti i crnogorsku verziju, konkurisala za Independent Music Awards
2609 pregleda 1 komentar(a)
Nelly Al Mahmud, Foto: Filip Roganović
Nelly Al Mahmud, Foto: Filip Roganović

Crnogorska pjevačica Nelly Al Mahmud svoju novu pjesmu predstaviće u dvije verzije - za crnogorsko tržište i američko muzičko takmičenje Independent Music Awards (IMA).

“Seek & Hide”, verzija na engleskom jeziku, je završena i već predata na pozivni konkurs IMA. Muziku za ovu numeru radio je američki DJ i producent Marc Stan, tekst je napisala Biljana Al Mahmud, dok je za aranžman, miks i mastering bio zadužen Bojan Jovović u čijem studiju “Nevis” je sve snimljeno. Independent Music Awards je vrsta pozivnog konkursa na kojem učestvuju manje poznati umjetnici. Za 17 godina koliko takmičenje postoji, na njemu su učestvovali izvođači iz preko 100 država svijeta. Al Mahmud ima priliku da u ovoj konkurenciji potraži svoju šansu, jer je Marko Stanišić, koji stoji iza pseudonima Marc Stan, dobio poziv da učestvuje na ovom takmičenju. “Pratim svjetsku muzičku scenu, i nekako sam uvijek više bila ‘naklonjena’ tome što se stvara u svijetu, najviše zbog činjenice da tamo umjetnici nisu okovani standardima koje nameću okolina i društvo. Tako sam, prateći muzički svijet, čula i za Independent Music Awards. Mada, moram biti iskrena, dok nisam počela komunikaciju sa Marcom Stanom, koja se završila super saradnjom, nisam razmišljala o prijavljivanju na ovaj muzički konkurs”, ispričala je Al Mahmud “Vijestima”.

Na IMA konkursu postoji više kategorija, a mlada pjevačica objašnjava da se njen singl našao u onoj za pop/dance pjesama.

“‘Seek&Hide’ je pjesma koja sa sobom nosi moderniji pop zvuk sa dance elementima, tako da je zbog toga svrstan u kategoriju pop/dance”, objašnjava ona.

Prijave za IMA konkurs mogli su da predaju pozvani muzičari iz čitavog svijeta, a o užem krugu odlučuju dvije vrste žirija - jedan sastavljen od publike koja glasa putem sajta i drugog u kojem su poznati producenti, predstavnici izdavačkih kuća, muzičari.

Na pitanje čijeg se suda više plaši, publike ili žirija, Al Mahmud odgovara: “Za nekoga ko je još na početku, strah me je suda i jedne i druge strane. Svakako da svaki umjetnik više voli kada pjesma zaživi u narodu jer, bez obzira koliko dobrih ocjena vam stručni žiri da, veći je uspjeh ako se publika pronađe u pjesmi, pjeva je i uživa slušajući je. Nekada dobre ocjene stručnog žirija ne znače da će pjesma biti prihvaćena od publike”.

Iako se muzikom bavi već nekoliko godina, učestvovala je na prvom regionalnom X Factoru, nastupala po lokalima, tek prošle godine objavila je prvi singl “Gore od samoće” koji je za nju pisao Bane Opačić. Nova numera se potpuno razlikuje od njene prethodne, a na pitanje koliko će ovo uticati na zvuk njenih pjesama u budućnosti ili je u pitanju “izlet”, nakon kojega će se vratiti klasičnom pop zvuku, kaže:

“Moj prvi singl ‘Gore od samoće’ je klasična pop balada, dok sa druge strane, novi sa sobom nosi moderniji zvuk, koji mene svakako više privlači, tako da mislim da ću nastaviti ovim putem, dok god to sa sobom nosi kvalitet i emociju”, obećava Al Mahmud.

Uskoro će numera “Seek & Hide” dobiti verziju i na crnogorskom jeziku.

“Domaća verzija se privodi kraju, i aranžman se neće mijenjati, a nakon toga slijedi snimanje spota”, otkriva svoje planove sagovornica “Vijesti”.

Publika može da glasa na sajtu američkog takmičenja

Rezultati drugog kruga, odnosno imena finalista ovogodišnjeg izbora biće poznati 2. aprila, a pobjednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji u Njujorku 22. juna. U međuvremenu, publika može podržati svoje favorite na sajtu konkursa, a za numeru “Seek&Hide” se, nakon registracije, može glasati na adresi fans.independentmusicawards.com/artists/marc-stan Sagovornica “Vijesti” ne krije da je već pokrenula kampanju. “Marc Stan i ja smo istog dana počeli da dijelimo link za glasanje, i do kraja ćemo vrijedno raditi na tome. Na ljudima je da glasaju, itekako nam je potrebna podrška, i mislim da bi Crna Gora bila ponosna kada bismo prošli u uži krug, a tek kada bismo pobijedili...”, poručuje Al Mahmud.

Bonus video: