U toku konkurs za Split Spot fest, prijave do 1. maja

“Za sada imamo prijavljenih 70-tek spotova iz čitavnog regiona, najviše je stiglo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ima možda još koji iz Crne Gore, ali ne mogu sad to precizno da vam otkrijem”
0 komentar(a)
Who See, Foto: MTV
Who See, Foto: MTV
Ažurirano: 15.04.2015. 17:39h

Konkurs za drugi Split Spot festival koji će biti održan 29. i 30. maja trajaće do kraja aprila, a pravo na učešće imaju svi izvođači iz regiona čiji je spot pušten od 1. maja prošle godine.

“Za sada imamo prijavljenih 70-tek spotova iz čitavnog regiona, najviše je stiglo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ima možda još koji iz Crne Gore, ali ne mogu sad to precizno da vam otkrijem”, kazao je Vijestima direktor festivala Milan Latković.

Kako kaže, zahvaljujući prijavama koje su do sada dobili, siguran je da će ove godine biti još jača konkurencija .

“Za Split Spot fest mogu da konkurišu svi čiji je video na Internetu, a kako je prošlogodišnje izdanje dobro prošlo, festival smo proširili na dva dana i pored nagrada za 'Najbolji spot', 'Nagrada debitantu' i 'Nagrada publike', dodali smo još četiri priznanja - za režiju, montažu, fotografiju i animaciju”, otkriva Latković i dodaje da se zainteresovani mogu prijaviti putem njihovog sajta splitspotfestival.com.

“Mislim da smo napravili jednostavan formular. Zainteresovani moraju da ostave svega nekoliko podataka i naravno linkuju spot”, objašnjava Latković.

Nakon završetka konkursa žiri sastavljen od 15-tak ljudi iz struke odabraće najbolje i rasporediti ih po kategorijama, a tročlani žiri u kojem će biti Latković, odrediće pobjednike u svakoj od njih.

Prošle godine među dobitnicima bio je i crnogorski rep duo Who See, tačnije “Rudnik film” koji je prizanje u konkurenciji “debitanti” osvojio za video “Dinamida”. Glavna nagrada festivala otišla je u ruke Tonija Humla, autora spota za pjesmu "Kažu" Dubioza kolektiva.

“Spot Who Seeja me je očarao “na prvu” i moram priznati da sam navijao da bude među pobjednicima. Oni su dokaz da se u Crnoj Gori rade dobri spotovi, pa se nadamo da ćemo i ove godine na našem festivalu imati takmičare iz vaše zemlje”, zaključuje Latković.

Bonus video: