Boris Novković ima novu pjesmu: Reciklirao hit Alena Slavice

104 pregleda 0 komentar(a)
Boris Novković, Foto: Facebook
Boris Novković, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.09.2014. 17:43h

Boris Novković objavio je novi singl “Još sam uvijek tvoj” kojim je nakon 30 godina obnovio saradnju sa Bruniom Kovačevićem sa kojim je zajedno napisao tekst za čuvenu “Tamaru”.

“Bruno i ja smo školski drugovi, sada i kumovi, ali od Tamare koja je nastala u srednjoškolskim danima, nijesmo zajedno pisali. Ja sam ostao u muzici, a Bruno je postao sportski novinar. Dugo smo se dogovarali da ponovo nešto napišemo, ali nam poslovne i porodične obaveze to nijesu dozvoljavale, pa je ovo bila idealna prilika”, priča za “Vijesti".

Novković. Kako kaže, za pomoć oko teksta ga nije zvao zbog nedostatka inspiracije, iako su ga ranije nervirale priče da mu je Bruno napisao “Tamaru”.

“Vjerovatno jureći za senzacionalizmom, mediji su znali da pišu da je Bruno sam autor teksta za Tamaru. To što sam autor preko 300 pjesama, što za sebe, što za druge izvođače najbolje dokazuje to da nemam problem sa pisanjem. Romantik sam po prirodi, stihovima koje sam napisao trebala je kontra, a upravo Bruno zna najbolje da ubode takve rime. To je poput Lenona i Makartnija koji su potpuno različiti, ali su kad je autorstvo u pitanju genijalan spoj”, objašnjava Novković.

Iako mnogi tvrde da novi singl podsjeća na “Tamaru”, Novković je melodiju refrena preuzeo iz pjesme “Kada bi se ti mene sjetila” Alena Slavice. Pored toga, Novković je uzeo i prva dva stiha refrena pomenute numere.

“Mislim da se autor neće ljutiti na mene, jer sam i tu pjesmu ja pisao”, kroz smijeh otkriva Novković, dodajući da je nekad dobro reciklirati stare kompozicije.

“To treba da bude spontano, a ne ciljano, a reciklaža pjesme Alena Slavice je splet okolnosti. Naime, ta melodija mi je prošla kroz glavu i rekao sam sebi “što da ne”. To Goran Bregović uspješno radi već godinama. Inače, tu pjesmu sam napisao 1986, pošto sam završio album “Kuda idu izgubljene djevojke”, pa nijesam želio da je posebno objavljujem, a Alen mi je došao sa željom da mu napišem pjesmu i dao sam mu nju. Kako ona nije bila pretjerano eksploatisana, učinilo mi se odličnom idejom da iskoristim njen refren koji sam prilagodio mom senzibilitetu i dobila je potpuno novi izraz”, zaključuje Novković.

Bonus video: