Na Heart Rock festu će uvijek svirati bendovi koji su perjanice muzike u regionu

Članovi sastava “Ničim izazvan” oprobali se u ulozi organizatora muzičke manifestacije u Vrbasu
224 pregleda 0 komentar(a)
Heart Rock fest, Foto: Zoran Mandić
Heart Rock fest, Foto: Zoran Mandić
Ažurirano: 15.08.2018. 18:23h

Bojan Gluvajić, Mane Gluvajić, Nemanja Vujović i Boriša Kuga široj javnosti poznati kao članovi sastava Ničim izazvan riješili su da za svoj rodni grad - Vrbas naprave festival za pamćenje. Ostali članovi benda Boris Bakalov, Igor Martinko,Dragana Ilić, Marko Leđenac i Nikola Petrović su sa oduševljenjm prihvatili ovu ideju i maksimalno se posvetili organizaciji ove jednodnevne muzičke manifestacije nazvane “Heart Rock fest” koja je održana proteklog vikenda. Tako je publika imala priliku da uživa u nastupima bendova Iskaz, Orthodox Celts, Partibrejkers, Zehn Fur Zehn, kao i samih organizatora - sastava Ničim izazvan. Gitarista i vokal grupe Ničim izazvan Bojan Gluvajić otkriva da je još veće zadovoljstvo bilo raditi na ovom projektu zato što je sav prihod od prodaje ulaznica išao u humanitarne svrhe, a na pitanje čija je ideja bila da se organizuje festival i Vrbasu, za Vijesti kaže:

“Može se reći da je to bila zajednička ideja nas, članova benda i gradske uprave grada Vrbas. Osjetili smo prošlog ljeta nakon, uspješnog humanitarnog koncerta ‘Muzikom za Makše’ koji je bio u sličnoj organizaciji, ali nešto manjih razmjera da Vrbas ima želju za dobrim muzičkim događajima kao i veliko srce kada je nekom potrebna pomoć”, ističe Gluvajić.

Njegov bend iza sebe ima veliki broj nastupa na festivalima, a sa nekima od učesnika su se družili na sličnim manifestacijama u Crnoj Gori. Tako su se prošle godine upravo sa članovima bendova Orthodox Celts i Iskaz družili na nastupima u Pljevljima, Baru i Podgorici u okviru “Party busa”, dok su sa Partibrejkersima dijelilil binu 2016. godine na City Groove festivalu.

“To ste lijepo primijetili. Mi smo neposredno nakon te sjajne turneje Party busa nastavili saradnju. Tu smo se bolje upoznali i slobodno mogu reći sprijateljili. A što se Partibrejkersa i City Groova tiče, sa njima smo se dobro poznavali i od ranije i to je zapravo jedini put da smo do tada svirali zajedno, pa nam je festival ostao u lijepom sećanju. A i da nije tog prijateljstva, svakako bi za bendove tog kvaliteta uvijek bilo mjesta na nekom događaju koji organizujemo”, ističe Gluvajić.

Birajući bendove koji će nastupati u Vrbasu, članovi sastava Ničim izazvan vodili su se činjenicom da su to izvođači koje publika rado voli da sluša.

“Dok god živi Heart Rock fest na njemu će svirati bendovi koji su po nama perjanice muzike u regionu. Jako je teško naći sklad između onog što bi neko od nas privatno volio da čuje i onog što će nekoliko hiljada ljudi ocijeniti kao dobar izbor. Mislim da svi festivali imaju taj problem. Isto tako sam i siguran da smo mi ove godine položili taj ispit”, ponosan je Gluvajić.

To što su bili domaćini nije im smetalo da i na bini prirede spektakl za pamćenje, pa je njihov koncert od početka ideje o organizaciji Heart Rock festa bio planiran, a ne popuna line upa.

“Ne bih nikada mogao da vidim Ničim izazvan kao popunu bilo kog festivala. Suviše cijenimo naš rad i sve što smo do sad uradili, da bi smo tako gledali na taj nastup. Svirali smo u našem gradu, pred našim prijateljima i porodicama koji su, vjerujem, uživali u tom nastupu”, kaže muzičar.

Kao organizatori ovog muzičkog događaja, Gluvajić obećava da će kolege i on pomnije pratiti dešavanja na muzičkoj sceni, kako bi uvijek imali i neke mlade i tek osnovane bendove na festivalu.

“Za sada je to jednodnevni festival. I nema mnogo prostora za mlađe bendove. Ali daćemo priliku koliko god to bude moguće. Ove godine je tu priliku lijepo iskoristio vrbaški sastav Zehn für zehn”, zaključuje Gluvajić.

Samo su pomogli i uživali

Organizatori festivala uvijek se susreću sa zahtjevima muzičara, a koliko su bili zahtjevni ovoga puta i jesu li bili spremni da ako treba, koriguju cijenu kako bi kolegama iz sastava Ničim izazvan izašli u susret i nastupili na Heart Rock festi, Bojan otkriva:

“Srećom smo svi prijatelji, tako da nije bilo pregovaranja nego samo dogovaranja. Jako smo ponosni na sve bendove i volontere i sve ljude koji su učestvovali u nečemu što je jako bitno za Vrbas. Najbitnija stvar je da je skupljena značajna suma kako bi se do kraja završio objekat Dnevnog boravka za djecu sa posebnim potrebama u Vrbasu”, ističe Gluvajić i dodaje da će Heart Rock fest, dok god su oni u organizaciji biti humanitarnog karaktera, a odluku o tome gdje će ići prikupljena sredstva članovi benda Ničim izazvan prepustiće službenicima iz opštine Vrbas.

Uz veliki broj koncerata koje su odradili tokom ovog ljeta, priprema ovakvog događaja nije bila laka, a koji su im od poslova najteže pali, Bojan kaže:

“Jako su lijepi poslovi koji ti ne ‘padnu teško’. Čak i kada neko od nas pomogne oko ograda i kanti za smeće. Onda je čovjek zapita da li je to uopšte posao. S obzirom na karakter festivala i na to da je kompletan prihod od prodaje ulaznica preko udruženja Empata otišao za pomoć nekome, postaje jasno da nismo radili. Samo smo pomogli i uživali”.

Bonus video: