Dado Đurović: Sanjam samo o muzici

"Želim da se predam notama, nastupima, i kvalitetnim pjesmama. Ako li i ne uspijem, moja diploma je uvijek tu"
317 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2014. 18:08h

Crnogorski pjevač Dado Đurović koji je singlom “Jovana” sredinom prošle godine najavio povratak na muzičku scenu, odlučio je da se posveti i klupskim nastupima. On će u petak veče pjevati u podgoričkoj konobi “La buena vida”, a pored uvježbanog repertoara, spremio je i nekoliko numera koje ne izvodi često.

- Na mom repertoaru su uglavnom pop pjesme, međutim, kako mi je ovo prvi put da pjevam u konobi, riješio sam da ga proširim. Zato sam pripremio i nekolikodobrih narodnih pjesama, ali onih za merak - otkriva Đurović, uz objašnjenje da su u pitanju starogradske pjesme.

- Možda veliki broj publike to ne zna, ali ja pjevam i volim i dobru staru narodnu muziku i ako je vjerovati prijateljima, nijesam loš u tome, čak mnogi kažu da sam tu bolji nego u svojim pop vodama. Ne odustajem od pop muzike, ali za merak mogu otpjevati uvijek i nekoliko narodnih - dodaje Đurović, uz obećanje da će svi koji dođu čuti i kako uživo zvuči singl “Jovana”.

- Upravo ta pjesma mi je otvorila nova vrata. Rađena je iskreno, za moju dušu i u ime starih emocija, a kod ljudi je izazvala lijepu pažnju i pozitivne komentare. Zato mi je taj singl i znak da treba da nastavim dalje, što ću uskoro i učiniti, još jednim singlom, koji pripremam posljednjih nekoliko mjeseci - otkriva Đurović.

Iako je široj javnosti poznat kao pjevač, Dado već neko vrijeme radi i u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija kao pravnik. Stalni posao ga, tvrdi, ne odvlači od muzike.

- Odluku da provedem neko vrijeme u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, nisam donio zbog toga što se od muzike loše živi ili ne može da se živi. Živi se onoliko koliko se potrudiš. Naprotiv, tu odluku sam donio jer sam jako želio da uđem u vode diplomatije, konzularnog prava, tih oblasti koje su me zanimale - objašnjava Đurović.

- Zahvalan sam prijateljima koji su mi omogućili da saznam više o tim oblastima, da možda jednog dana i iskoristim to u praksi, kada više ne budem sanjao, kao što sada sanjam - isključivo o muzici - iskren je Đurović, koji ne krije da mu je muzika bila i ostala najveća ljubav.

- Želim da se predam notama, nastupima, i kvalitetnim pjesmama. Ako li i ne uspijem, moja diploma je uvijek tu, ali dajem i daću sve od sebe da što više radim i živim od muzike - zaključuje Đurović.

Galerija

Bonus video: