Bulatović i Nikčević će svirati djela interesantna publici

Repertoar će te večeri biti sačinjen od autorskih kompozicija
2 komentar(a)
Nikčević i Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Nikčević i Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.08.2018. 16:49h

Najpoznatiji crnogorski gitarski duo koji čine Darko Nikčević i Srđan Bulatović nastupiće u subotu 11. avgusta u hotelu Regent Porto Montenegro u Tivtu. Njihov koncert počenje u 20 časova, dok će ulaz biti slobodan. Njih dvojica do sada su se publici predstavili i kao duo, ali ih u posljednje vrijeme na koncertima prate i gudači. O tome kakav će koncert prirediti u Tivtu, Srđan Bulatović otrkiva:

“U Regentu ćemo nastupiti Darko i ja bez pratnje orkestra, dakle kao duo gitara. Repertoar je standardni sačinjen od naših autorskih kompozicija. Predstavićemo se našim najuspješnijim djelima do sada”, ističe Bulatović.

On i Nikčević nedavno su objavili album “The Sea” za jednu od najvećih izdavačkih kuća klasične muzike “Naxos”, a u najavnom intervjuu za Vijesti otkrili su da neke od tih kompozicija već izvode na koncertima. Iako koncert neće biti posvećen baš ovom albumu, neke od kompozicija će te večeri svirati.

“Na koncertu ćemo izvesti samo neke od kompozicija koje se nalaze na našem novom kompakt disku “The Sea”. Uglavnom sviraćemo ona djela za koja smatramo da su najinteresantnija publici. Cilj našeg nastupa je da publika uživa u koncertu i muzici koju će slušati te večeri”, poručio je Bulatović.

Ovo im neće biti prvi nastup pred tivatskom publikom. Bulatović se sjeća da su ranijih godina u tom gradu često svirali, pa već znaju kakvoj atmosferi mogu da se nadaju.

“Uvijek smo nailazili na lijepu reakciju publike na našim koncertima. Bili su to nastupi na različitim mjestima u kojima su se gitare uvijek dobro uklapale. Ljeti smo isključivo svirali koncerte na otvorenom, a zimi smo rijetko nastupali u Tivtu. Svaki od tih koncerata razlikovao se po ambijentu i reakciji publike, a mnogi od njih su mi ostali u lijepom sjećanju. Održavani su u raznim prostorima od otvorenog prostora u

Kulturnom centru i galeriji “Buća” preko glavnog trga ispred hotela “Pine” do prelijepih otvorenih prostora Porto Montenegra”, prisjeća se Bulatović.

Ipak, ovaj koncert u Tivtu nije jedina prilika da ljubitelji gitarskog zvuka uživaju u njihovim kompozicijama do kraja ljeta.

“U avgustu nastupamo u Kotoru ispred katedrale Sv. Tripuna, početkom septembra u Ulcinju na festivalu “Belcanto Dolcinio”, a zatim sredinom septembra opet u Tivtu na festivalu World Music. Imamo za sada i jedan zakazan nastup krajem septembra u Podgorici”, otkriva planove dua Bulatović.

Bonus video: