Armin Muzaferija: Emocije publika uvijek prepozna

"Mislim da je Balkan dao, što se tiče muzike, mnogo više nego što može", kaže Muzaferija za "Vijesti"
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2013. 15:44h

Bosanskohercegovački pjevač Armin Muzaferija imaće svoj prvi koncert u glavnom gradu Crne Gore i to u okviru večeri “Bajramski sevdah” koja će biti organizovana u ponedjeljak u KIC-u Budo Tomović.

- Do sada sam dolazio nekoliko puta u Podgoricu, jer imam prijatelje, a nastupao sam i na nekim privatnim zabavama. Međutim, ovo će biti moj prvi pravi koncert sa bendom. Pripremili smo raznovrstan repertoar, biće tu i mojih pjesama, a svakako da nećemo zaobići ni bosanske sevdalinke, koje znam da publika u Crnoj Gori mnogo voli. Kako i njih pjevam na nastupima, ne bi bilo fer da uskratim publiku u Podgorici za taj doživljaj - priča za “Vijesti” Muzaferija.

On je album prvijenac objavio 2009. godine, a od tada svoje fanove obradovao je sa četiri singla. Drugi album najavio je za septembar tekuće godine, ali će publika na nove pjesme ipak, kako kaže, morati još malo da pričeka.

- U završnoj sam fazi snimanja pjesama. To je ujedno onaj prvi i meni kao pjevaču lakši dio. Onda mi predstoji rad na omotu, pregovori sa izdavačima, štampanje albuma, što je mnogo teži posao, jer može i da potraje. Plan mi je bio da album objavim do kraja septembra, no, evo sad mogu da obećam da će publika nove pjesme čuti do kraja jeseni - siguran je on dodajući da će mu najteže biti da nađe izdavače za čitav region.

- Moj novi album neće biti objavljen samo u Bosni i Hercegovini, već i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji, Bugarskoj i Turskoj, tako da moram da se dogovorim sa svim izdavačima oko sličnog datuma - kaže Muzaferija.

On smatra da ovim albumom neće mnogo iznenaditi fanove.

- Biće to novi-stari Armin. Ono što je drugačije je zvuk, tačnije, pjesme će biti aranžmanski drugačije, brže od onoga što je publika od mene navikla. Stalo mi je da pjesme imaju više energije upravo zbog živih nastupa gdje me uvijek prati bend. Ono što sam zadržao je emocija po kojoj sam prepoznatljiv, jer i kad biram pjesme, nikad ih ne slušam samo uhom, već i srcem - tvrdi Muzaferija. Na novom albumu biće ili devet ili 11 pjesama, jer, prema Arminovim riječima, “neparni brojevi su mu uvijek srećni”.

- Za albume svi biraju ili osam ili 10 pjesama, a ja sam htio da to ne bude kliše - objašnjava on, koji je pored velikog broja autora i sam imao udjela u stvaranju novih kompozicija.

- Nekako su mi svi, poslije prvog albuma slali iste pjesme, slične onima što sam već snimio. Međutim, ja sam htio nešto novo i drugačije, a ne da se ponavljam - priča Muzaferija uz konstataciju da danas nije lako pjevaču da odabere dobru pjesmu.

Dugo mi je trebalo da nađem pjesme koje će da mi “legnu”, zato sam i ovoliko radio na albumu - dodaje Muzaferija

- Mislim da je Balkan dao, što se tiče muzike, mnogo više nego što može. Kad je melodija u pitanju ne može se tu napraviti nešto novo, ali jedino što može, je da pjevač tu numeru iskreno otpjeva i na taj način joj da svoj pečat. Emocije publika uvijek prepozna - siguran je on.

- Dugo mi je trebalo da nađem pjesme koje će da mi “legnu”, zato sam i ovoliko radio na albumu - dodaje Muzaferija.

Za sada Armin nije mogao da nam otkrije kako će se zvati album uz objašnjenje “da je sve još uvijek u radnoj fazi”.

- Pjevačima najviše odgovara da zbog diskografske krize objavljuju singlove. No, ja sam ipak u prvoj fazi karijere, kada su mi albumi potrebni zbog same ozbiljnosti - zaključuje Muzaferija.

Galerija

Bonus video: