Pogledajte nastup Magic Malik Orchestra u PG: Poigravanje zvukom

Veliki broj posjetilaca koji je salu ispunio gotovo do posljednjeg mjesta nije puno čekao
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2013. 11:56h

Francuski jazz kvartet Magic Malik Orchestra, nakon koncerta u Herceg Novom, imala je priliku da čuje sinoć i publika u glavnom gradu Crne Gore u KIC-u “Budo Tomović”.

Veliki broj posjetilaca koji je salu ispunio gotovo do posljednjeg mjesta nije puno čekao na sam nastup francuskog umjetnika.

Video: Zoran Bojović

Odmah na početku vođa kvarteta flautista Malik Mezadrij pokazao je jedinstvenu tehniku sviranja. Naime, istovremeno dok je svirao flautu proizvodio je zvukove i svojim glasom , a zbog ovog poigravanja sa zvukom smatraju ga nasljednikom Rolanda Kirka. Pošto je pokazao vještinu, koju je odlično savladao svirci su se pridružili i ostali članovi kvarteta gitarista- Nelson Veras, basista Žan-Luk Lehr i bubnjar Maksim Zampieri.

Publika je uživala što je pokazala i svojom reakcijom pa se u sali u toku svirke mogao samo čuti orkestar, a svaka kompozicija ispraćena je aplauzom.

Koncert Magic Malik Orchestra organizovalo je udruženje Umjetnost džeza -Jazz Art i KIC Budo Tomović pod pokroviteljstvom Francuskog institute.

Galerija

Bonus video: