Festival "Dan D" u čast Delče: Otvoren konkurs za bendove iz regiona

Zainteresovani moraju poslati snimke pjesama i kratku biografiju benda na mejl kzm@cukarica.rs
0 komentar(a)
Milan Delčić Delča, Foto: Longplay.rs
Milan Delčić Delča, Foto: Longplay.rs
Ažurirano: 28.08.2013. 14:12h

Prvi takmičarski festival perspektivnih pop i rok izvođača "Dan D", posvećen uspomeni na muzičara Milana Delčića Delču zakazan je za 14. septembar, a konkurs je otvoren juče i trajaće do 10. septembra.

Za festival koji će biti održan u Beogradu, na Čukarici, mogu se prijaviti autorski bendovi iz regiona.

Svi zainteresovani moraju poslati snimke dvije autorskih pjesama, fotografiju i kratku biografiju benda na mejl kzm@cukarica.rs, a stručni žiri čiji će sastav naknadno biti objavljen će odlučiti koji će bendovi nastupiti na festivalu "Dan D". Tri najbolja izvođača po odluci stručnog žirija očekuju nagrade u vrijednosti 25.000 dinara (oko 200 eura) za prvu, zatim, 15.000 dinara (što je oko 130 eura) za drugu i 10.000 dinara (nepunih 100 eura) za treću nagradu.

Festival koji organizuje Gradska opština Čukarica i promoterska kuća Long Play i za koji se nadaju da će postati tradicija, počeće svečanim otkrivanjem spomen-ploče na kući u Košutnjaku u kojoj je Delča živio i stvarao, dok će muzički program početi od 18.00.

Voditelj programa biće Dejan Cukić, a u revijalnom dijelu nastupiće bend “The Dibidus”.

Milan Delčić Delča bio je multimedijalni umjetnik - dramaturg, pisac, performer, pjevač grupe “U škripcu”. Preminuo je 25. jula 2011. nakon što se nekoliko godina života borio sa rakom.

Bonus video: